Algeciras .

De havenplaats Algeciras ligt helemaal in het zuiden van Andalusië aan het water. Deze plaats ligt in de Baai van Gibraltar, ten westen van het gelijknamige Britse gebied. Algeciras ligt in de provincie Cádiz, maar de grote stad met dezelfde naam, ligt op een redelijke afstand van deze plaats. Om van Cádiz naar Algeciras te rijden heb je namelijk iets langer dan een uurtje nodig.

Algeciras is een wat minder bekende plaats in Andalusië, met minder toerisme. Toch is het een erg grote stad, met ruim 123.000 inwoners. Dit zijn meer inwoners dan Cádiz zelf. Vaak zul je deze stad ook aangegeven zien als ‘Taifa Algeciras’. Deze regio was namelijk een Taifa (emiraat) tijdens de Moorse overheersing van Spanje. Algeciras was in deze tijd de hoofdstad van dit emiraat.

Alle bezienswaardigheden Algeciras

Algeciras Hotels

Algeciras ligt aan de Straat van Gibraltar. Aan de kust van de stad heb je uitzicht over de baai, met aan de andere kant Gibraltar. Je hebt vanaf het strand goed zicht op deze plaats, met een mooi uitzicht. Veel mensen verblijven een nacht in Algeciras tijdens een rondreis. Daarom kun je Algeciras ook wel zien als doorreisstad. Ook mensen die reizen van Europa naar Afrika reizen vaak via Algeciras. De haven van de stad is dan ook erg modern en het is er altijd erg druk. Je kunt daarom ook veel hotels en hostels vinden in Algeciras. Veel van deze kun je vinden rond het treinstation en langs de hoofdweg.

De plaats Algeciras zelf heeft ook een aantal bezienswaardigheden en activiteiten. Zo heeft de stad een mooi winkelcentrum, met als centrale punt het Plaza de Andalucia. Aan deze straat vind je veel leuke winkelstraten. Ook is er een oude, overdekte markt, Marcado de Abastos. Dit is een architecturaal monument van de stad en is gebouwd in 1936. Verder heeft de stad nog een aantal kerkjes, kapellen en overblijfselen van de oude stadsmuren. Algeciras heeft ook stranden in de buurt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de baai en de Rots van Gibraltar.

Het weer in Algeciras

Bekijk aanbiedingen voor Algeciras
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 419 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 525 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9.4
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 274 vakanties beschikbaar.
8.9
4.5/5

Plaza de Andalucia

Vanaf dit centrale plein kun je alle kanten op. Aan het plein heb je verschillende kleine winkelstraatjes, waar je leuk kunt winkelen en boodschappen doen. Plaza Alta is ook de moeite waard. Dit plein is het oude centrum van Algeciras.

Marcado de Abastos

Deze oude, overdekte groentemarkt is een architecturaal monument van Algeciras. Dit gebouw komt uit 1936 en is dus erg oud. Het gebouw is gemaakt in de vorm van een achthoek en is zeker de moeite waard om te bekijken.

Baai van Gibraltar

Vanuit Algeciras heb je een prachtig uitzicht over de Baai van Gibraltar. Vooral de Rots van Gibraltar kun je goed zien vanaf deze plaats. Bezoek één van de stranden of neem een kijkje in de haven, om zo een mooi uitzicht te hebben over het water en Gibraltar.