Marbella .

Marbella is een bekende badplaats aan de Middellandse Zee in Andalusië. De stad ligt onderaan het grote Sierra Blance gebergte en midden tussen Gibraltar en Malaga. Marbella is onderdeel van de Costa del Sol, een populaire vakantiebestemming onder toeristen. Er zitten in deze streek enorm veel hotels, appartementen en gelegenheden om uit te gaan.
Marbella is erg luxe, met veel dure hotels, restaurants en meer dan tien golfterreinen. In de haven, Puerto Banús, staan de duurste en mooiste boten. Marbella is dus een erg mooie locatie om op vakantie te gaan. Je kunt hier terecht voor de mooiste zonvakanties en all-inclusive reizen. De afgelopen decennia is Marbella enorm gegroeid, van 10 duizend inwoners in 1950 tot wel 140 duizend in 2017. Een droombestemming dus.

Alle bezienswaardigheden Marbella

Marbella Hotels

In Marbella vind je de mooiste hotels en resorts. Er zijn ook goedkopere mogelijkheden in de plaats, maar over het algemeen is het allemaal erg luxe en mooi. De gemiddelde dagtemperatuur in Marbella ligt elk jaar rond de 18,7°C, het is dus vaak erg lekker weer voor een strandvakantie. Vooral in de zomer lopen de temperaturen hoog op.
Naast dat het een prachtige badplaats is heeft Marbella ook een brede geschiedenis, zoals de meeste plaatsen in Andalusie. In de bergen om Marbella zijn opgravingen gedaan die erop wijzen dat er tijdens de paleolitische en neolitische tijd al bewoners waren in dit gebied. Ook zijn er verschillende overblijfselen gevonden van de Carthagers, die hier na loop van tijd heen zijn verhuisd. Het kasteen in de stad en de naam Marbella, komen allebei van de tijd dat dit deel van Spanje overgenomen was door de Moren.
Marbella is dus een bijzondere stad met een interessante geschiedenis. De badplaats ligt in de provincie Malaga. Het ligt ook dichtbij Malaga stad. Dit deel van Andalusië staat bekent om de heerlijke temperatuur, door de ligging aan de zee. Hiernaast is het ook de ideale plek om even lekker te relaxen in de zon. Boek vandaag nog een vakantie naar keuze in Marbella en geniet van het mooie weer, het lekkere eten en de prachtige stad en cultuur.

Het weer in Marbella

Bekijk aanbiedingen voor Marbella

Op dit moment zijn er 1829 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 473 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in Marbella (Spanje)

1. Plaza de los Naranjos
Het bovengenoemde plein en het oude centrum worden vaak over het hoofd gezien, maar zijn zeker de moeite waar om te bezoeken. Mooie winkels, restaurants en historische gebouwen zoals de Arabische muur en het stadhuis. Van alles kun je hier vinden.

2. Puerto Banús
De haven van Marbella heeft veel leuke activiteiten, tentjes om te eten, drinken en nog veel meer. Puerto Banús is een van de meest populaire plekken van de stad. Deze locatie is bijna onmisbaar dus.

3. La Iglesia de la Encarnación

Deze kerk staat in het midden van het oude centrum. Het is gebouwd in de 16e eeuw en is hierna meerdere keren gerenoveerd. Je kunt meestal niet naar binnen, maar van buiten is de kerk ook mooi op het plein.