Torre del Mar .

Torre del Mar is een badplaats in de Spaanse regio Andalusië. De plaats ligt op iets meer dan 30 kilometer van het grote Málaga. Het is geen grote plaats, met slechts 20.000 inwoners. Toch is Torre del Mar een veelbezochte plaats onder toeristen. Vooral toeristen uit Spanje zelf. Naast de mooie stranden en de vele hotels en resorts, heeft de plaats ook goede horeca waar je kunt eten en drinken.

De naam van de plaats, ‘Torre del Mar’, betekent in het Nederlands ‘Toren van de Zee’. Deze naam heeft de plaats gekregen door het prachtige kleine fort dat je er kunt vinden genaamd Alcozaiba Tower. Later is dit fort hernoemd naar Torre del Mar. Dit fort is ook een van de mooiste bezienswaardigheden in de badplaats. Wat ook uniek is, is dat deze plaats een strand heeft speciaal voor senioren.

Alle bezienswaardigheden Torre del Mar

Torre del Mar Hotels

De badplaats Torre del Mar is dus vooral populair om de mooie stranden. De plaats ligt aan de Costa del Sol, wat een bekende vakantiebestemming is. Het is een wat rustigere plaats vergeleken met het grote Málaga, Marbella of andere bekende steden in Andalusië. Vooral bij ouderen is Torre del Mar populair, ook om het strand speciaal voor senioren. Dit is dan ook de enige plaats in Europa waar je zo’n strand kunt vinden.

Ook bij rondreizen is Torre del Mar een goede plek om even te stappen. Je komt dan even in een rustige plaats, waar je een paar dagen lekker kunt uitrusten op een van de stranden. Vanuit hier kun je ook makkelijk door naar andere plaatsen in de buurt, zoals naar Málaga, Nerja of Frigiliana. Boek je een vakantie in Torre del Mar zelf? Dan is het daarom ook leuk om een auto te huren.

Bij de stranden heeft Torre del Mar ook een leuke boulevard, van wel 3 kilometer lang. Hier kun je lekker eten en drinken. Ook heeft de badplaats veel leuke winkels, golfbanen en zelfs een eigen waterpark. Er is genoeg te doen dus. In de buurt, maar ook in de plaats zelf.

Het weer in Torre del Mar

Bekijk aanbiedingen voor Torre del Mar
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 419 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 525 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9.4
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 274 vakanties beschikbaar.
8.9
4.5/5

Stranden en boulevard

Torre del Mar is vooral populair om de mooie stranden. Hierbij is een lange boulevard met leuke winkeltjes, cafés en restaurants. Hier kun je in de middag of avond lekker even zitten om bij te komen van je dag. Voor rustgevende vakanties aan het strand is deze badplaats dus ideaal.

Waterpark Aquavelis

Als je een dagje genoeg hebt van het strand, zit er in Torre del Mar ook een leuk waterpark. Vooral voor de kinderen is dit erg leuk, want er zijn in het park veel waterglijbanen en andere waterattracties. Je kunt in dit park ook lekker eten tussen de middag.

Kasteel Torre del Mar

De naam van de badplaats komt dus van het oude kasteel. Het kasteel Torre del Mar is erg klein, maar heeft een prachtige ligging aan de zee, op een kleine heuvel. Als je in de badplaats bent, is dit kasteel zeker de moeite waard om even te bekijken. Het ligt ook erg dicht bij het strand, dus je kunt daarna meteen het water in duiken.