Málaga .

Na Sevilla is Malaga de grootste stad van Andalusië. De stad ligt in de gelijknamige privincie en heeft een half miljoen inwoners. Malaga ligt aan de Middellanse Zee, aan de welbekende Costa del Sol. Je kunt er heerlijk op zonvakantie aan de kust. De stad heeft veel minder last van de extreme hitte dan bijvoorbeeld Sevilla. Malaga kent heel veel voorsteden, waar ook een groot aantal mensen wonen.
Malaga heeft de afgelopen decennia een belangrijke postitie gekregen in Spanje. Zowel op cultureel and economisch gebied. In Andalusie zorg Malaga voor de helft van de handel in goederen. Het is een echte havenstad, wat ook de belangrijkste inkomstenbron is. Vanaf de haven varen ook veel cruiseschepen. De stad is langzaam namelijk uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming onder toeristen.

Alle bezienswaardigheden Malaga

Málaga Hotels

In Malaga kun je allerlei soorten hotels en resorts vinden. Van normale hotels tot de meest luxe all-inclusive verblijven. De meeste mensen gaan naar Malaga op zonvakantie of stedentrip, omdat het mooi aan de kust van de Middellandse Zee ligt. Hierdoor heerst er een aangenaam klimaat met heerlijke temperaturen. De zee zorgt ervoor dat er genoeg verkoeling is. In andere delen van Andalusië is dit niet altijd het geval.
Andalusië heeft gemiddeld een temperatuur van 18,6 graden in een jaar. Daarom is het een erg mooie regio met warme temperaturen. Je kunt lekker eten in de stad bij echte toprestaurents. Ze serveren alles van lokale gerechten en vis tot bekendere Europese hapjes. Malaga is naast een bekende badplaats ook een cultureel centrum van de regio. De stad heeft veel geschiedenis, met de oudste opgravingen in heel Spanje. Er hebben door de eeuwen heen veel verschillende volkeren gewoond, wat je kunt merken aan de bouwstijlen.
Malaga is dus een topbestemming voor een vakantie. Bij rondreizen door Andalusie wordt Malaga nooit overgeslagen, maar ook voor stedentrips is de stad erg geschikt. Je kunt je reis namelijk goed combineren, met aan de ene kant een stuk geschiedenis, cultuur en leuke activiteiten en aan de andere kant een heerlijke strandvakantie aan de Costa del Sol. Zo heb je een diverse, leuke vakantie met lekker weer, eten en een gezellige bevolking.

Het weer in Málaga

Bekijk aanbiedingen voor Malaga

Op dit moment zijn er 1829 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 473 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 831 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1654 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in Málaga (Spanje)

1. Alcazaba
Gebouwd tijdens de bezetting van de Moren, dit fort is gebouwd om de stad te verdedigen van buitenaf. Dit fort is erg goed bewaard gebleven.

2. Castillo de Gibralfaro
Dit mooie kasteel staat prachtig op de heuvel Gibralfaro. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het kasteel zelf is ook erg mooi, met zijn aparte Moorse stijl.

3. Kathedraal van Malaga
Dit grote kathedraal steekt overal bovenuit. Het mooie gebouw ligt midden in het centrum aan een groot plein. Van binnen is het kathedraal ook erg mooi om te zien.