Cádiz .

Cadiz is een grote stad met 116.000 inwoners. De stad ligt aan de grote Golf van Cadiz, die doorloopt tot in Portugal. De in- en uitvoerhaven is erg belangrijk voor de visserij, maar ook voor vervoer van passagiers. Zo gaan er vanuit Cadiz boten naar bijvoorbeeld de Canarische Eilanden. Naast de scheepsbouw is er ook een belangrijke industrie voor machines en vliegtuigen.
Deze mooie stad lijkt erg op Havana, de hoofdstad van Cuba. Daarom noemen veel mensen Cadiz ook ‘klein Havana’. Havana is dan ook een zusterstad van Cadiz. Doordat de stad aan drie kanten is omringd met water, was er lang sprake van mobiliteitsproblemen. Door de bouw van verschillende bruggen, waaronder de ‘Puente de la Constitución’ over de baai van Cadiz, is dit probleem tegenwoordig opgelost.

Alle bezienswaardigheden Cadiz

Cádiz Hotels

Cadiz ligt net van de kust af in het water. De stad heeft hierdoor een mooie ligging met aan alle kanten zee. De stad heeft een erg unieke, exotische sfeer. Je kunt deze vergelijken met andere steden, voornamelijk Havana in Cuba. Cadiz heeft zoveel in gemeen met Cuba, dat ze hier zelfs delen hebben opgenomen voor de James Bond film ‘Die Another Day’. Deze film speelt zich deels af in Havana. Door de mooie ligging en de unieke sfeer in de stad, is het een populaire vakantiebestemming. Het barst in Cadiz van de mooie hotels, restaurants en cafés, in alle prijscategorieën. Er is genoeg te zien en te beleven. De stad heeft mooie bezienswaardigheden, prachtige stukken strand en veel leuke activiteiten voor jong en oud.

Net als andere steden in Andalusië vind je in Cadiz invloeden van allerlei verschillende volkeren en periodes uit de geschiedenis. Zo is de stad in handen geweest van de Carthagen, de Romeinen en de Visigoten. Ook voor de Moren was Cadiz een belangrijke stad voor de handel. Jaren later zou Columbus vanuit Cadiz voor de tweede keer varen richting Amerika. Cadiz heeft altijd een belangrijke strategische ligging gehad. Daarom is de stad ook vaak aangevallen, ook door de Nederlanders. Ook de bekende Zilvervloot vond zijn thuisbasis in Cadiz.

Het weer in Cádiz

Bekijk aanbiedingen voor Cadiz

Op dit moment zijn er 1829 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 473 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 831 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1654 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in Cádiz (Spanje)

1. Kathedraal van Cadiz
Een mooie, grote Rooms-Katholieke kerk gebouwd in de 18e eeuw. In de crypte van dit kathedraal kun je onder andere de rustplek van de bekende Manuel de Falla bezichtigen. In 1931 is dit mooie gebouw geplaatst op de cultureel erfgoedlijst.

2. Romeins Theater
Het Teatro Romano is een eeuwenoud theater dat gebouwd is tijdens de bezetting van de Romeinen. Dit bouwwerk werd in 1980 ontdekt en uitgegraven en is een van de vele mooie oude bezienswaardigheden in Cadiz.

3. Plaza San Juan de Dios
In het oude centrum van de stad heb je veel mooie straatjes, pleinen en gebouwen. Een van de hoogtepunten is Plaza San Juan de Dios. Aan dit plein vind je allemaal mooie gebouwen zoals het stadhuis, een oude kerk en een mooi verlichte fontein. Zeker ’s avonds heeft het plein hierdoor een unieke sfeer, ook door de exotische palmbomen.