Mijas .

Mijas is een gemeente in het zuiden van Andalusië. Je kunt hier veel mooie stranden vinden, maar dit is niet de enige reden waarom Mijas zo leuk is. Het dorp Mijas ligt wat verder in het binneland. Het is éen van de mooie witte dorpen, met een interessante geschiedenis. Omdat Mijas tegen de gemeenten Benalmádena en Fuengirola, waardoor deze plaats vaak wordt overgeslagen.

Deze gemeente en het dorp Mijas zijn echter ook heel leuk, met veel oude gebouwen en andere bezienswaardigheden, gezellige straatjes waar je lekker kunt eten en drinken en nog veel meer. Mijas ligt dus ook erg centraal, waardoor het een fijne plek is om te verblijven tijdens een langere rondreis. Vanaf hier kun je makkelijk doorreizen naar andere leuke plaatsen.

Alle bezienswaardigheden Mijas

Mijas Hotels

Omdat Mijas wat minder toeristisch is, is het hier dus vaak ook een stuk rustiger. Wat deze plaats ook fijn maakt, is dat hier door de ligging aan het water vaak wat mildere temperaturen zijn. In de rest van Andalusië (zeker het binnenland) kan het enorm warm worden. Als je verder door de bergen het binnenland in trekt, kan het zelfs een stuk afkoelen in winter.

Mijas heeft leuke stranden aan de Costa del Sol, waar je goed terecht kunt voor zonvakanties. Dit zijn de stranden La Cala, Calahonda en Riviera. Je hebt hier ook veel goede restaurants en cafés. Zo’n 5 kilometer van de kust vind je het dorp Mijas, Mijas Pueblo. Dit is één van de bekende witte dorpen van Andalusië. De uitstraling hier met de vele witte huisjes is erg leuk.

In Mijas heb je een aantal leuke bezienswaardigheden, uit verschillende periodes uit de geschiedenis. In de bergen van Mijas, het Sierra de Mijas gebergte, kun je ook goed terecht voor actieve vakanties. Zo heb je hier leuke fiets- en wandelroutes. Door de koelere temperatuur is dit dus een goede bestemming voor sportieve mensen.

Het weer in Mijas

Bekijk aanbiedingen voor Mijas
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 419 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 525 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9.4
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 274 vakanties beschikbaar.
8.9
4.5/5

Mijas Pueblo

Het dorp Mijas wordt vaak overgeslagen door mensen om aan de stranden te liggen, maar het dorp zelf is ook erg leuk. Alleen al voor de prachtige witte huisjes is het de moeite waard om hier te kijken. Mijas Pueblo ligt ook maar 5 kilometer van de kust af, dus je bent er zo.

Plaza de la Constitucion

Dit kleine plein in Mijas Pueblo is erg gezellig en knus. Hier kun je tussendoor even tot rust komen en een drankje doen, of kijken bij een van de leuke winkeltjes. De witte huisjes in Mijas maken dit plein erg mooi.

La Cala, Calahonda en Riviera

Deze stranden aan de Costa del Sol zijn erg geschikt voor zonvakanties. Je kunt hier lekker eten en drinken en er zijn genoeg hotels. Vanaf hier kun je ook makkelijk doorreizen naar andere kustplaatsen, zoals Benalmádena en Fuengirola.