Frigiliana .

Frigiliana is een van de vele witte dorpen in Andalusië. Het dorp ligt in de regio La Axarquía, die je kunt vinden in de provincie Málaga. Frigiliana is meerdere jaren uitgeroepen tot het mooiste dorp van heel Spanje. Het dorp is erg klein en telt slechts iets minder dan 3.000 inwoners. Als je door Andalusië reist en in de buurt bent van deze plaats, is het zeker de moeite waard om hier een dagje heen te gaan.

Het witte dorpje Frigiliana is niet heel bekend. Je zult hier dan ook niet zoveel toeristen tegenkomen. Het dorp ligt ten noorden van de stad Nerja, wat een stuk groter is. Veel mensen kiezen er daarom voor om te verblijven in een stad in de buurt. Vanaf hier reizen ze dan een dagje naar Frigiliana. De natuur om het dorp heen, is ook erg mooi. Je kunt hier goed wandelen en fietsen.

Alle bezienswaardigheden Frigiliana

Frigiliana Hotels

Het witte dorpje Frigiliana is erg bijzonder. Er wonen weinig mensen en daardoor is het erg knus en gezellig. In het dorp zelf heb je een aantal bezienswaardigheden, zoals Casa del Apero, de bibliotheek en een archeologisch museum. Verder heb je nog de fontein Fuente Vieja, de oude kerk San Antonio en de resten van een Moors kasteel. Deze gebouwen zul je vanzelf zien als je door het dorp wandelt.

Frigiliana ligt dichtbij plaatsen als Nerja en Torrox. Vanuit hier kun je makkelijk een dagje naar Frigiliana. Dit kan zelfs gemakkelijk met het openbaar vervoer. In het dorp zelf kun je ook een hotel boeken of een appartement huren. Vooral het oude gedeelte en het centrum van Frigiliana zijn de moeite waard om te zien.

Als je in het dorp bent, is het ook leuk om een dagje de natuur in te gaan. Achter Frigiliana heb je de heuvel El Fuerte die je kunt beklimmen. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de regio. In de buurt zijn ook natuurparken, waar je heen kunt gaan om uit te rusten, of bijvoorbeeld om te wandelen of wielrennen. Frigiliana heeft ook veel culturele feesten. Deze feesten zijn ook erg leuk, dus kijk van te voren even of er een feestdag aan zit te komen.

Het weer in Frigiliana

Bekijk aanbiedingen voor Frigiliana
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 419 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 525 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9.4
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 274 vakanties beschikbaar.
8.9
4.5/5

Archeologisch museum

Frigiliana heeft het enige archeologisch museum van de regio. Je kunt hier opgravingen bekijken die op volgorde liggen van jaartal. In het museum kun je ook kunstwerken zien.

Sierras de Tejeda, Almijara en Alhama

De natuur om Frigiliana is ook erg mooi. Vanuit het dorp kun je de natuurparken Sierras de Tejeda, Almijara en Alhama bezoeken. Zo kun je lekker tot rust komen in de veelzijdige natuur van Andalusië.

El Fuerte

El Fuerte is een grote heuvel die achter Frigiliana ligt. Deze heuvel is wel 963 meter hoog, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de witte dorpen en de zee. Om hier te komen moet je wel een wandelroute doorstaan van een aantal kilometer.