Frigiliana

Frigiliana .

Frigiliana is een van de vele witte dorpen in Andalusië. Het dorp ligt in de regio La Axarquía, die je kunt vinden in de provincie Málaga. Frigiliana is meerdere jaren uitgeroepen tot het mooiste dorp van heel Spanje. Het dorp is erg klein en telt slechts iets minder dan 3.000 inwoners. Als je door Andalusië reist en in de buurt bent van deze plaats, is het zeker de moeite waard om hier een dagje heen te gaan.

Het witte dorpje Frigiliana is niet heel bekend. Je zult hier dan ook niet zoveel toeristen tegenkomen. Het dorp ligt ten noorden van de stad Nerja, wat een stuk groter is. Veel mensen kiezen er daarom voor om te verblijven in een stad in de buurt. Vanaf hier reizen ze dan een dagje naar Frigiliana. De natuur om het dorp heen, is ook erg mooi. Je kunt hier goed wandelen en fietsen.

Alles over Frigiliana

Het witte dorpje, Frigiliana

Frigiliana is een prachtig dorpje gelegen in de heuvels van Andalusië, in het zuiden van Spanje. Het staat bekend om zijn witte huizen met kleurrijke deuren en bloempotten, smalle straatjes en gezellige pleinen. Frigiliana heeft ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Moorse overheersing van Spanje, wat te zien is in de architectuur van sommige van de gebouwen en monumenten. Het dorp is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn charme, gastronomie en de nabijheid van de Middellandse Zee. Bovendien is Frigiliana ook een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de nabijgelegen bergen en natuurlijke parken.

Top 3 bezienswaardigheden in Frigiliana

1. Archeologisch museum

Frigiliana heeft het enige archeologisch museum van de regio. Je kunt hier opgravingen bekijken die op volgorde liggen van jaartal. In het museum kun je ook moderenere kunstwerken zien. Het archeologisch museum van Frigiliana biedt inzicht in de geschiedenis van het dorp en de omliggende regio. Hier vind je onder andere artefacten uit de Fenicische en Romeinse tijd. Er liggen in totaal zo’n 125 stukken in dit museum om te bewonderen, beginnend met het neolithische tijdperk en eindigend met de 16e eeuw. Als je in Frigiliana bent is het archeologisch museum zeker de moeite waar om te bezoeken. Zeker als je een liefhebber bent dan geschiedenis.

frigiliana-archeologisch-museum
frigiliana-natuurparken

2. Sierras de Tejeda, Almijara en Alhama

Het natuurpark Sierras de Tejeda, Almijara en Alhama is een prachtig gebied dat zich uitstrekt over 40.000 hectare in de buurt van Frigiliana. Het park biedt een verscheidenheid aan landschappen, waaronder bergen, valleien, rivieren en watervallen. Het is de thuisbasis van een breed scala aan flora en fauna, waaronder endemische soorten zoals de Tejeda-viool, de Iberische wolf en de steenarend. Bezoekers kunnen genieten van wandelingen en trektochten door het park en kunnen genieten van een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee en de omliggende bergen. Het is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers die op zoek zijn naar een ongerepte omgeving om te verkennen.

3. Heuvel El Fuerte

El Fuerte is een prominente heuvel die zich boven het dorp Frigiliana uitstrekt. De heuvel is van historisch belang vanwege het fort dat hier vroeger stond, dat een belangrijke rol heeft gespeeld voor de Moren. Bovendien biedt de heuvel een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en de Middellandse Zee. Bezoekers kunnen de heuvel beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht, terwijl ze ook meer te weten komen over de geschiedenis en het culturele erfgoed van de regio. El Fuerte is een populaire bezienswaardigheid voor toeristen en inwoners van Frigiliana en het is een ervaring die je niet mag missen.

mediterranean-sea-g5348143f8_1920

Alle bezienswaardigheden in Frigiliana

Bekijk aanbiedingen voor Frigiliana
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 419 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 525 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9.4
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 274 vakanties beschikbaar.
8.9
4.5/5

Frigiliana Hotels

Het witte dorpje Frigiliana is erg bijzonder. Er wonen weinig mensen en daardoor is het erg knus en gezellig. In het dorp zelf heb je een aantal bezienswaardigheden, zoals Casa del Apero, de bibliotheek en een archeologisch museum. Verder heb je nog de fontein Fuente Vieja, de oude kerk San Antonio en de resten van een Moors kasteel. Deze gebouwen zul je vanzelf zien als je door het dorp wandelt.

Frigiliana ligt dichtbij plaatsen als Nerja en Torrox. Vanuit hier kun je makkelijk een dagje naar Frigiliana. Dit kan zelfs gemakkelijk met het openbaar vervoer. In het dorp zelf kun je ook een hotel boeken of een appartement huren. Vooral het oude gedeelte en het centrum van Frigiliana zijn de moeite waard om te zien.

Als je in het dorp bent, is het ook leuk om een dagje de natuur in te gaan. Achter Frigiliana heb je de heuvel El Fuerte die je kunt beklimmen. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de regio. In de buurt van Frigiliana zijn ook natuurparken, waar je heen kunt gaan om uit te rusten of te wandelen. Je kunt in deze natuurparken ook uitdagende sporten beoefenen. Zo zijn er veel mooie routes om te wielrennen. Frigiliana heeft ook veel culturele feesten. Deze feesten zijn ook erg leuk, dus kijk van te voren even of er een feestdag aan zit te komen.

Kaart van Frigiliana

Het weer in Frigiliana