Sevilla .

Het bekende Sevilla is de hoofdstad van Andalusië. Deze stad is erg belangrijk in Zuid-Spanje om zijn cultuur, economie, geschiedenis en politiek. De stad is onderdeel van de provincie die ook Sevilla heet. De rivier Guadalquivir loopt dwars door de stad, waardoor kleinere boten zo de stad in kunnen varen. Het mooie historische centrum van Sevilla is de grootste van Spanje en één van de grootste van heel Europa.
Na de opkomst van de stedentrip is Sevilla een erg populaire stad geworden. Velen zien het ook wel als de mooiste stad van Spanje. De stad heeft talloze bezienswaardigheden, musea en activiteiten. Ook kun je er leuk winkelen en ’s avonds lekker eten. Om deze redenen is Sevilla erg populair voor verschillende soorten vakanties. Naast stedentrips bijvoorbeeld ook als stop voor rondreizen.

Alle bezienswaardigheden Sevilla

Sevilla Hotels

In Sevilla vind je hotels in alle soorten en maten, in alle prijsklassen. Zo zijn er luxe wellness resorts, goedkopere hotels en ook appartementen verkrijgbaar. De stad heeft prachtige bezienswaardigheden, oude straatjes en gebouwen, lokale cultuur en gerechten, allerlei soorten museums en nog veel meer. Niet voor niets vinden veel mensen dit de mooiste stad van Spanje. Boek vandaag nog een heerlijke stedentrip of rondreis in Sevilla en geniet van wat deze prachtige stad allemaal te bieden heeft.
Andalusië heeft een gemiddelde temperatuur van 18,6 graden en is daarmee een erg mooie, warme regio. Het weer is Sevilla is bijna altijd goed. In de stad kun je enorm lekker eten, met lekkere lokale gerechten en toprestaurants. Sevilla heeft een erg aangename en interessante cultuur, doordat de stad zo’n rijke, brede geschiedenis heeft.
Geniet ook van een vakantie in Sevilla en boek een stedentrip voor een weekend of midweek. In de stad is enorm veel te zien en beleven. Mooie oude gebouwen, museums, voorstellingen. Voor iedereen is er genoeg te doen in Sevilla. Het is een gezellige stad met zijn eigen cultuur en tradities. Ook bij een rondreis is een stop in Sevilla het zeker waard.

Het weer in Sevilla

Bekijk aanbiedingen voor Sevilla

Op dit moment zijn er 1829 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 473 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 831 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1654 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in Sevilla (Spanje)

1. Real Alcázar
Dit indrukwekkende paleis is in de veertiende eeuw gebouwd door de Moren in Sevilla. Het staat al jaren op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is prachtig om te zien.

2. Plaza de España
Een van de grootste historische pleinen van Europa en wordt ook wel ‘het Venetië van Spanje’ genoemd. Dit grote plein is een must-see.

3. La Giralda
Deze bekende klokkentoren staat dichtbij het kathedraal Maria de la Sede. La Giralda heeft wel 25 klokken en is ’s avonds heel mooi verlicht. Je kunt de toren ook beklimmen.