Bezienswaardigheden in Andalusië

In Andalusië heb je een enorm aanbod aan mooie bezienswaardigheden, verspreid over de hele regio. Door de verschillende invloeden in de regio, van de Romeinen, Grieken en Spanjaarden tot de Moren, heb je een divers aanbod aan mooie steden en bouwwerken. Deze hebben meestal hele andere bouwstijlen en komen uit allerlei verschillende culturen en periodes uit de geschiedenis. Zo vind je restanten van het Romeinse rijk, mooie islamitische paleizen zoals het wereldberoemde Alhambra, Spaanse katholieke kerken en nog veel meer.
alhambra-1

Alhambra

plaza-espana-1

Plaza de Espana

Mezquita

Rots van Gibraltar

caminito-del-rey-2

Caminito del Rey

Sierra Nevada

Real Alcazar

ronda-1

Ronda

Bekijk alle bezienswaardigheden in Andalusië

Bezienswaardigheden in de natuur van Andalusie

Door de bewogen, interessante geschiedenis van Andalusië, met invloed van allerlei verschillende stammen, culturen en religies, heeft elke stad zijn eigen stijl en kenmerken. Soms zelfs meerdere binnen één stad of dorp. Doordat Andalusië zo’n grote regio is, heb je ook nog hele diverse landschappen. Zo heb je grote gebergtes met sneeuw, mooie open vlaktes en zelfs een kleine woestijn. Ook in de natuur van Andalusië valt dus veel te beleven. Zo heb je een enorm natuurpark die je kunt bezoeken, prachtige dorpen in de hoge gebergtes van Sierra Nevada en de beroemde Rots van Gibraltar.

Wat is er te doen in Andalusië?

Hieronder benoemen wij een aantal populaire bezienswaardigheden in Andalusië, met een korte uitleg en achtergrondinformatie. Meer informatie over deze plaatsen en bouwwerken vind je op de bijbehorende pagina. Deze kun je vinden in het overzicht hierboven.

Sierra Nevada

Als je op zoek bent naar mooie bezienswaardigheden in de natuur, is Sierra Nevada en perfecte plek. Dit grote gebergte bevat zestien grote bergtoppen, waarvan veel bedekt met sneeuw. Daarom kun je hier zelfs terecht voor wintersport. Erg opvallend, omdat de rest van Andalusië bekend staat als de warmste streek van Europa. In de bergen van Andalusie valt enorm veel te zien en doen. Van mooie bergdorpjes als Ronda, tot sportieve activiteiten, wandelroutes en paardrijden. Het is ook een heel mooi gebied voor bijvoorbeeld wielrennen.

Alhambra in Granada

Het Alhambra ‘het Rode Paleis’ is een enorm fort dat in de middeleeuwen is gebouwd door de Moorse bezetters in Andalusië. Deze islamitische heersers bouwden dit paleis in de stad Granada, dat een prachtige ligging heeft tussen de besneeuwde bergen. Het Alhambra is enorm groot, met een oppervlakte van wel 140.000 meter. Het complex zit vol met mooie kunstwerken, kunstschatten en andere decoraties. Alhambra heeft ook prachtige tuinen, met kloosters en gaven van de katholieke koningen. Het paleis staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Door een quota is het toegestane aantal bezoekers per dag beperkt, zorg dus dat je vooraf boekt als je binnen wil kijken.

Straat van Gibraltar

Gibraltar ligt ten zuiden van Andalusie, aan de Middellandse Zee. Dit overzeese gebied van het Verenigd Koninkrijk is officieel geen onderdeel van Spanje, maar is een leuke bestemming voor een weekend of dagje weg. Omdat rondreizen erg populair zijn in Andalusië, is Gibraltar vaak een leuke tussenstop. Het gebied is erg klein, daarom heb je aan een paar dagen meer dan genoeg om het te verkennen. Gibraltar is echter een heel mooi gebied, met een interessante geschiedenis en veel leuke activiteiten.