Geschiedenis van Andalusië

Andalusië heeft een hele bijzondere en rijke geschiedenis. Hierdoor zijn er veel mooie dorpen, gebouwen en andere bezienswaardigheden in dit gebied van Spanje. Al ver voor de Romeinen en Grieken woonden er stammen in het huidige Andalusië. Grotten van deze stammen zijn nog steeds te bezichtigen. De stammen in deze gebieden kwamen in contact met de Carthagers, de Kelten, de Germanen, de oude Grieken en de Romeinen. Hierdoor zijn er veel verschillende invloeden te vinden van deze culturen. Andalusië is net als de rest van Spanje ook lang onderdeel geweest van het Romeinse rijk. Dit gebied was erg waardevol voor de Romeinen, door de vele grondstoffen, olijfolie en andere producten die ze hier haalden. Na de val van het West-Romeinse rijk, kregen de Visigoten het voor het zeggen in heel Spanje. Het Iberische schiereiland werd hierna katholiek.

Na het jaar 700 werd het zuiden van Spanje, waaronder Andalusië, veroverd door de Islamitische Berbers en Arabieren. Deze staken over vanaf het huidige Marokko. De Islamitische heersers van Spanje verklaarden zich later onafhankelijk. Zij werden de Moren genoemd. Langzaam werd de macht van dit kalifaat minder, waarna de noordelijke Spaanse christenen het gebied terugveroverde. Dit werd de Reconquista genoemd. Deze strijd duurde uiteindelijk honderden jaren, tot in 1492 de laatste Moorse vesting werd overgenomen. De invloed van de Moren is nog steeds terug te vinden in Andalusië, in bijvoorbeeld de architectuur in bepaalde streken. De bekendste overblijfselen zijn de Moskee in Córdoba, de Torre del Oro en Giralda in Sevilla en het Alhambra in Granada.

Aan het einde van de Reconquista ontstond er een gouden eeuw in Andalusië, mede na de ontdekking van Amerika door Columbus. Andalusië werd als uitvalsbasis gebruikt naar dit ‘nieuwe’ continent. De rijkdommen die vanuit hier werken meegenomen kwamen meestal aan in Sevilla. De Moren die achterbleven in Andalusië kwamen nog meerdere keren in opstand, maar werden al snel verslagen. In 1609 worden de laatste Moren verdreven door koning Filips III. De vele invloeden in Andalusië van verschillende culturen en volkeren is nog steeds te merken. Je kunt er enorm veel mooie bouwwerken vinden en bekende historische locaties. Door deze invloeden, de verschillende bouwstijlen en het diverse klimaat, is Andalusië een van de meest bijzondere en interessante regio’s van Europa. Hierdoor is Andalusië geschikt voor alle soorten vakanties. Vooral rondreizen zijn populair, omdat er zoveel te zien en te beleven valt.

Bekijk direct het aanbod naar Andalusië

Tui
TUI
Op dit moment zijn er 151 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 319 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5
Corendon
Op dit moment zijn er 47 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 45 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 27 vakanties beschikbaar.
9,1
4.5/5
Logo De Vakantiediscounter
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 447 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 86 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 24 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5