Caminito del Rey

Eén van de mooiste wandelroutes van Spanje én van heel de wereld. Dat is de Caminito del Rey wandelroute in de buurt van Málaga. In de provincie Málaga is deze unieke, spannende en avontuurlijke wandelroute te vinden. Een wandelroute die ook wel het weggetje van de koning genoemd wordt. Een bijnaam die absoluut van toepassing is; dit is de koning van alle wandelpaden in de wereld.

Het wandelpad is niet voor iedereen weggelegd. Het ligt namelijk erg hoog in de bergen. Ook is de wandeling in totaal ongeveer 12 kilometer lang. Je bent dus wel even onderweg. Caminito del Rey is één van de meest bekende bezienswaardigheden van Andalusië geworden, omdat het zo’n unieke ervaring is. Wil je meer weten over het bekende wandelpad Caminito del Rey? Lees dan hieronder verder.

Bekijk direct het aanbod naar Málaga

Tui
TUI
Op dit moment zijn er 151 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 319 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5
Corendon
Op dit moment zijn er 47 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 45 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 27 vakanties beschikbaar.
9,1
4.5/5
Logo De Vakantiediscounter
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 447 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 86 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 24 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5

Wandelroute Caminito del Rey

De ingang van deze wandelroute is vlakbij het dorpje Ardales te vinden. Je kunt je auto in de buurt van de ingang parkeren, waarna je te voet naar de ingang toe kunt lopen. Om toegang tot de wandelroute te kunnen krijgen, moet je vooraf een ticket bestellen. Het advies is dit om ver van tevoren te doen, aangezien de tickets snel uitverkocht zijn.

Overigens ligt de ingang op zo’n 60 kilometer van Málaga. Vanuit de stad zou je dus zeker nog een uurtje moeten rijden naar de ingang van Caminito del Rey toe. Dit is de tocht echter meer dan waard; deze wandelroute is onvergetelijk. Voor de rest van je leven.

In de afgelopen jaren is het pad ongekend populair geworden. Dit is vooral te danken aan de restauratie aan het begin van deze eeuw. In 1992 werd het wandelpad afgesloten, omdat het pad te gevaarlijk werd. Uiteindelijk heeft men jarenlang over de renovatie gedaan; in 2015 werd het pad feestelijk geopend. Vanaf dat moment trekken jaarlijks veel toeristen naar dit wandelpad toe. Een logische keuze, getuige onderstaande video. In deze video zie je hoe mooi Caminito del Rey is:

Caminito del Rey wandelen

Caminito del Rey is hét wandelpad van heel Spanje. Dit wandelpad is uitdagend, is een garantie op avontuur en zorgt voor onvergetelijke herinneringen. Wel willen we hier graag alvast iets aan toevoegen: het lopen op dit wandelpad is in principe ongevaarlijk. Men heeft namelijk voor allerlei leuningen, trappen en staalkabels gezorgd. Zolang je normaal doet, kan er niks met je gebeuren.

De wandeling bestaat in totaal uit drie delen. Het eerste deel duurt zo’n 2 kilometer en voert je vanaf de ingang tot aan het begin van de kloof. Dit gedeelte is goed te doen en is op zich niet al te avontuurlijk. Om van het echte avontuur te kunnen genieten, moet je dit gedeelte echter wel afleggen. Dit is namelijk de enige manier om bij de kloof van Caminito del Rey te komen.

Vervolgens is het de beurt aan de echte wandeling. Dat is een wandeling die ruim 3,5 kilometer is en die erg intensief is. Je loopt langs steile rotswanden, waarbij je honderden meters diep de vallei in kunt kijken. Ondertussen geniet je van de adembenemende uitzichten en het unieke avontuur.

Het grootste gedeelte van deze wandeling gaat over houten paden. Deze houten paden zijn over het algemeen relatief recht, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor verzwikte enkels of iets dergelijks. Wel is het advies om stevige schoenen en sportieve kleding aan te doen. Tijdens deze wandeltocht kun je het behoorlijk warm krijgen. De temperaturen in Andalusië liggen vaak namelijk erg hoog.

Heb je het stuk van ruim 3,5 kilometer succesvol afgelegd? Dan is het een kwestie van de route uitlopen; dit duurt zo’n 2 kilometer. Tijdens deze 2 kilometer loop je van het einde van de kloof naar het eindpunt van de Caminito del Rey toe. Als je bij dat punt uitkomt, mag je trots op jezelf zijn.

Caminito del Rey tickets bestellen

Heb je binnenkort een reis naar Andalusië op het programma staan? En wil je tijdens deze reis ook graag deze unieke wandelroute lopen? Dan ben je niet de enige. Duizenden toeristen willen dagelijks deze wandelroute lopen, dus je moet echt vroegtijdig je tickets bestellen.

Kun je ter plekke ook nog tickets bestellen? Het zou mogelijk zijn, maar het is niet aan te raden. Op het moment dat je bij de ingang komt, is de route mogelijk al helemaal volgeboekt. Ons advies is daarom om ver van tevoren alvast je tickets te bestellen.

Je kunt de tickets op twee manieren bestellen. Ten eerste is het mogelijk om dit via bekende websites zoals GetYourGuide.nl of Tiqets.com te doen. in dat geval boek je een wandeling inclusief een gids. Deze gids vertelt je onderweg nog het een en ander en houdt een oogje in het zeil. Ten tweede is het mogelijk om via een Spaanstalige website losse tickets te bestellen. Die tickets zijn een stuk voordeliger, maar je moet de wandeling dan wel op eigen houtje uitvoeren.

Kom je aan het einde van de wandeling uit? Dan is het mogelijk om met een pendelbus terug te gaan naar de parkeerplaats. Hiervoor betaal je een bedrag van 1,55 euro per persoon. Zeker de moeite waard, aangezien de weg naar de parking maar liefst 12 kilometer wandelen is.

Is Caminito del Rey gevaarlijk?

In de basis is deze wandeltocht niet meer gevaarlijk. De wandeltocht is in de afgelopen jaren volledig gerenoveerd, waardoor deze aan alle moderne veiligheidseisen voldoet. Door ‘gewoon’ de route te volgen, hoef je in principe nergens bang voor te zijn.

Wel is het verplicht om een helm tijdens het wandelen te dragen. Aangezien je tussen de rotswanden loopt, bestaat altijd de kans dat er een stuk rots naar beneden komt vallen. Op het moment dat je géén helm draagt, kan dit levensgevaarlijk zijn.

Het advies is om deze wandeltocht goed voor te bereiden. Dit doe je bijvoorbeeld door goede schoenen mee op vakantie te nemen. Ga niet op je slippers, maar neem echt stevige (wandel)schoenen mee. Daarnaast is het advies om luchtige en lekker zittende kleding aan te doen. Grote kans dat je het tijdens de wandeltocht erg warm gaat krijgen.

Tot slot nog een advies: als je slecht ter been bent, is deze wandeltocht geen aanrader. Ook is het niet altijd verstandig om met (jonge) kinderen deze tocht af te leggen. De tocht is vrij intensief, maar duurt ook nog eens ruim 3,5 kilometer. In combinatie met het voor- en nastuk duurt de wandeling ruim 8 kilometer. Daar maak je kleinere kinderen waarschijnlijk niet al te blij mee.