Costa de Almería

Als je in de regio Andalusië van een lekkere strandvakantie wilt genieten, heb je voldoende keuze. Je kunt namelijk uit meerdere kustgebieden kiezen, waaronder de Costa de Almería. Dit is één van de rustigste kustgebieden van Andalusië en is erg geschikt voor een vakantie met het gehele gezin. De hoge temperaturen maken deze regio alleen maar interessanter voor een heerlijke zonvakantie.

Je kunt aan de kust van Almería verschillende soorten vakanties boeken. Zonvakanties aan het strand of zwembad natuurlijk, maar ook prachtige stedentrips en rondreizen door de omliggende natuur en plaatsen. Wil je onbezorgd genieten, zodat je zorgen te hoeven maken over planning en overige kosten? Dan kun je ook een heerlijke all-inclusive vakantie boeken in dit zonnige gebied.

Costa de Almería vakantie boeken

Waar ligt Costa de Almería?

De Costa de Almeriá is de kustlijn in de provincie Almería. De kustlijn loopt van Adra tot aan Mojácar. Uniek hierbij is dat in dit gebied ook indrukwekkende landschappen te vinden zijn. Met name het natuurpark van Cabo de Gata is een lust voor het oog. Je vindt hier nog echt authentiek landschap waar de mens nog geen invloed op heeft gehad.

Ten opzichte van andere ‘Costa’s’ is Costa de Almería relatief klein. Dit gebied strekt zich uit rondom Almería, maar is lang niet zo groot als bijvoorbeeld de Costa del Sol. Doordat het een stuk kleiner is, is het ook een stuk minder toeristisch.

Vakantie Costa de Almería

Vermijd je het liefste de toeristenmassa tijdens je zomervakantie? Dan doe je er verstandig aan om eens naar Costa de Almería te kijken. Dit gebied in Andalusië is prachtig, beschikt over een heerlijk klimaat en is alles behalve druk. Zeker als je buiten het hoogseizoen naar deze regio toegaat, geniet je van serene rust. In deze regio kun je van veel dingen genieten. Je kunt heerlijk bijkomen op het strand, maar je kunt ook gezellige plaatsjes ontdekken. Daarbij is het ook nog aan te raden om een bezoek te brengen aan het natuurpark Cabo de Gata.

Eigenlijk is Costa de Almería meer dan een kustlijn. Het is één van de mooiste gebieden in Andalusië en het straalt veel sfeer uit. Ten opzichte van andere gebieden in Andalusië is dit echt nog een authentieke regio. Ben je op zoek naar een fijne vakantiebestemming voor het hele gezin? Dan zit je aan de kustlijn van de Costa Almería goed. Deze kustlijn is relatief rustig en leent zich daardoor uitstekend voor een heerlijke gezinsvakantie. Tijdens deze gezinsvakantie kun je ook nog leuke dingen zien, doen en beleven.

Gaat je voorkeur uit naar een totale relax vakantie? Ook dat is mogelijk aan de Costa de Almería. Kies voor een lekker hotel, klim op je strandbedje en sluit je ogen. Grote kans dat je heerlijk tot rust komt en uit de hectiek van het leven komt.

Costa de Almería klimaat

De Costa de Almería is de meest zonnige Costa van heel Spanje. Onderzoek heeft uitgewezen dat nergens in Spanje zó vaak de zon schijnt als in deze regio. In zijn totaliteit gaat het om maar liefst 320 zonnige dagen per jaar. Slechts 46 dagen in het jaar schijnt de zon dus níet.

Dat de zon altijd aanwezig is, is duidelijk te zien aan de gemiddelde temperatuur. Zeker in de zomermaanden loopt de temperatuur hoog op, terwijl de hoeveelheid regen alleen maar minder wordt. Mocht je in het hoogseizoen naar de Costa de Almeriá toe gaan, moet je daarom voldoende zonnebrandcrème meenemen.

Bekijk direct het aanbod naar Andalusië

Tui
TUI
Op dit moment zijn er 151 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 319 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5
Corendon
Op dit moment zijn er 47 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 45 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 27 vakanties beschikbaar.
9,1
4.5/5
Logo De Vakantiediscounter
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 447 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 86 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 24 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5