Costa de la Luz

De meest westelijke kustlijn van Andalusië draagt de prachtige naam ‘Costa de la Luz’. Vrij vertaald naar het Nederlands betekent dit ‘Kust van het Licht’. Feit is echter dat deze regio méér te bieden heeft dan alleen prachtige zandstranden. Je kunt Costa de la Luz het beste zien als de rustigere (en leukere) variant van de Costa del Sol. Daarom is deze kust ook erg geliefd onder toeristen. Zowel uit Spanje zelf, als uit het buitenland.

Costa de la Luz is dus wat rustiger dan de bekende Costa del Sol, wat vooral komt omdat er minder grote, bekende badplaatsen liggen aan deze kustlijn. Toch zijn er nog een aantal mooie plaatsen die je kunt bezoeken, zoals het mooie Cádiz of de plaats Huelva. Er zijn ook veel kleinere dorpen en steden die de moeite waard zijn om een keer gezien te hebben. Ook rondreizen in de buurt van Costa de la Luz zijn een aanrader.

Costa de la Luz vakantie boeken

Waar ligt Costa de la Luz?

Costa de la Luz is de kustlijn in de provincies Huelva en Cádiz. Dit zijn twee van de acht provincies waar de regio Andalusië uit bestaat. In het westen grenst Costa de la Luz aan Portugal en in het oosten aan de Costa del Sol. De verschillen tussen de Costa del Sol en Costa de la Luz zijn immens. Costa del Sol is een heel stuk toeristischer, waardoor het daar zomers een stuk drukker is. Mocht je liever voor je rust op vakantie gaan, zit je aan de Costa de la Luz dus beter.

Leuk detail: de Costa de la Luz ligt aan de Atlantische Oceaan en niet aan de Middellandse Zee. Alleen al vanwege dit feit weet deze Costa zich te onderscheiden ten opzichte van veel andere Spaanse kustgebieden.

Nog een leuk detail: het zuidelijkste puntje van de Costa de la Luz ligt op slechts 14 kilometer afstand van Marokko. Op een heldere dag zie je vanaf het strand Marokko, en daarmee ook Afrika. De Costa de la Luz is overigens ook het zuidelijkste puntje van heel Europa.

Vakantie Costa de la Luz

Deze regio in Andalusië leent zich prima voor een heerlijke vakantie. In de Costa de la Luz kun je heerlijk bijkomen op één van de vele stranden, terwijl je ook een bezoekje kunt brengen aan leuke dorpjes. Het ommuurde dorpje Tarifa is hier een typerend voorbeeld van; dit is het meest zuidelijk gelegen dorpje en is bijzonder fraai. Trek je vooral voor de rust toe naar Costa de la Luz? Dan zit je – zeker buiten de zomermaanden – erg goed in deze regio. Het is relatief rustig, je geniet van heerlijk weer en de witte zandstranden zijn een lust voor het oog. Aangezien deze zandstranden uitgerekt zijn, kun je hier prachtige wandeltochten maken.

Blijf je tot ’s avonds laat op het strand? Dat is zeker een aanrader. Vanaf de stranden in deze regio geniet je namelijk van een onvergetelijke zonsondergang. Heerlijk om op het strand te zitten, te genieten van de zonsondergang en te genieten van het aangename weer.

Temperaturen Costa de la Luz

Door de unieke ligging van Costa de la Luz zijn de temperaturen in dit gebied significant anders. Op veel plekken in Spanje kan het bijzonder warm worden, terwijl dit in dit deze regio niet het geval is. Doordat de westkust van Andalusië aan de Atlantische Oceaan ligt, geniet je hier van een verkoelende wind. Zelfs als de temperatuur hoog oploopt, hoef je in de Costa de la Luz niet bang te zijn voor een verstikkende warmte. De verkoelende wind zorgt te allen tijde voor een aangename weersbeeld.

Bekijk direct het aanbod naar Andalusië

Tui
TUI
Op dit moment zijn er 151 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 319 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5
Corendon
Op dit moment zijn er 47 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 45 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 27 vakanties beschikbaar.
9,1
4.5/5
Logo De Vakantiediscounter
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 447 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 86 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 24 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5