Costa del Sol

De Costa del Sol is zo’n beetje het bekendste strandgebied in Spanje. Dit blijkt ook duidelijk van de cijfers: zo’n 30% van alle toeristen die naar Spanje toe gaat, kiest voor een verblijf in de Costa del Sol. Deze kuststreek in Andalusië heeft op vakantiegebied veel te bieden, is bijzonder groot én is bijzonder populair. Je kunt aan de Costa del Sol onder andere zonvakanties en stedentrips boeken, maar ook all-inclusive reizen of zelfs langere rondreizen met de auto.

Ook onder Nederlanders is de Costa del Sol een populaire regio. Dit komt onder meer door de vele leuke steden die je in deze regio vindt. Een typerend voorbeeld hiervan is Málaga, terwijl ook Torremolinos, Marbella, Benalmadena en Fuengirola in deze regio liggen. Grote kans dat je wel eens van deze vakantiebestemmingen gehoord hebt.

Costa del Sol vakantie boeken

Waar ligt Costa del Sol?

Je kunt de Costa del Sol zien als een 300 kilometer lange kuststrook. Deze kuststrook loopt door een groot gedeelte van Andalusië heen én door drie verschillende provincies. De Costa del Sol behoort tot Málaga, Cádiz en Granada. Als we naar de landkaart van Spanje kijken, zie je aan de zuidkust de Costa del Sol. Deze regio begint officieel gezien net iets onder Málaga en loop vervolgens 300 kilometer naar het zuiden toe.

Leuk detail: de vertaling van Costa del Sol is ‘Kust van de Zon’. Als je voor een verblijf in deze regio kiest, ben je min of meer verzekerd van heerlijk weer. Je geniet van veel zonuren én van aangename temperaturen. Ook met dank aan het Mediterrane klimaat.

Door de ligging kan het in deze regio overigens erg warm worden. Op het moment dat de temperaturen in deze regio oplopen, valt de wind nagenoeg volledig weg. De gevoelstemperatuur loopt hierdoor alleen maar verder op. Mocht je liever van iets lagere temperaturen genieten, is het wellicht beter om naar de Costa de la Luz toe te gaan.

Vakantie Costa del Sol

Jaarlijks trekken miljoenen mensen naar deze regio in Andalusië. Verschillende steden zijn volledig op het toerisme ingericht, waardoor je bijvoorbeeld uit veel hotels en campings kunt kiezen. Als je voor een vakantie aan de Costa del Sol kiest, moet je in ieder geval met enige drukte rekening houden. Zéker als je in het hoogseizoen naar deze regio toe gaat, ben je omringd door duizenden toeristen. In de Costa del Sol kun je in ieder geval heel veel kanten op. Je kunt kiezen voor de gezellige sfeer in Torremolinos, voor het ‘jetset’ leven in Marbella of voor de ouderlijke rust in Benalmadena. De laatstgenoemde plaats is voor veel ouderen een geliefde plek om te overwinteren.

Bij het boeken van een vakantie naar de Costa del Sol kun je heel veel kanten op. Je kunt uit meerdere dorpen kiezen, uit talloze reisaanbieders en uit talloze soorten vakanties. Ga je bijvoorbeeld voor een volledige rust-vakantie? Dan kun je heerlijk bijkomen op de vele zandstranden. Ga je liever voor een iets actievere vakantie? Dan kun je in de Costa del Sol prima het water op of lange strandwandelingen maken.

Doordat het aanbod van hotels zo divers is, kun je voor elk budget wel iets moois vinden. Denk hierbij wel heel goed na over de ligging van het hotel. In welk plaatsje in de Costa del Sol wil je het liefste verblijven? En wil je vervolgens dat het hotel direct aan het strand gelegen is? Dat zijn enkele belangrijke vragen waar je goed over na moet denken.

Wil je het liefste goedkoop naar Costa del Sol? Dan doe je er verstandig aan om buiten het hoogseizoen te gaan. In het hoogseizoen worden de prijzen flink opgedreven, terwijl dit in het voor- en najaar absoluut niet het geval is. Ook in die periode is de kans op lekker weer bijzonder groot.

Temperaturen Costa del Sol

Dat deze regio de naam ‘Kust van de Zon’ draagt, is niet geheel verrassend. In deze regio schijnt namelijk simpelweg heel vaak de zon. De hoeveelheid zonuren zijn ongekend, evenals het ontbreken van een verkoelende wind. Als je op het strand aan de Costa del Sol ligt, is het absoluut belangrijk om je goed in te smeren. In deze regio heerst een mediterraan klimaat. Dit klimaat kenmerkt zich door hoge temperaturen en door een behoorlijke droogte. Op het moment dat het in deze regio wél regent, kan het echter direct flink losgaan. Op die momenten kun je het beste even schuilen bij een terrasje of een restaurant.

Belangrijk detail: het mediterrane klimaat zorgt voor zachte winters. Zo is de gemiddelde temperatuur in januari nog steeds 14 februari. In mei is de gemiddelde temperatuur al opgelopen tot 21 graden en in augustus bereikt deze het hoogtepunt: 28 graden. Nu begrijp je ongetwijfeld ook direct waarom veel ouderen ervoor kiezen om aan de Costa del Sol te overwinteren.

Bekijk direct het aanbod naar Andalusië

Tui
TUI
Op dit moment zijn er 151 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 319 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5
Corendon
Op dit moment zijn er 47 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 45 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 27 vakanties beschikbaar.
9,1
4.5/5
Logo De Vakantiediscounter
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 447 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 86 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 24 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5