Costa Tropical

In de regio Andalusië zijn meerdere kustgebieden te vinden, waaronder de Costa Tropical. Dit is een 100 kilometer lange kuststreek in de provincie Granada. Hiermee is deze kustlijn een stuk kleiner dan andere stukken strand in Andalusië. Zoals de naam al enigszins doet vermoeden, groeien in deze regio veel tropische vruchten. Je vindt in deze regio onder meer bananen, avocado’s, mango’s en papaja’s.

Vermijd je tijdens je vakantie graag de drukte? Dan zou het logisch zijn om in de Costa Tropical te verblijven. Ten opzichte van bijvoorbeeld de Costa del Sol is deze kustregio echt een heel stuk rustiger. Je geniet hierdoor van veel meer rust en van het authentieke Spaanse leven. Geniet van rustige stukken strand, de Spaanse cultuur en de heerlijke zomerse temperaturen van de regio.

Costa Tropical vakantie boeken

Tui
TUI
Op dit moment zijn er 151 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 319 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5
Corendon
Op dit moment zijn er 47 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 45 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 27 vakanties beschikbaar.
9,1
4.5/5
Logo De Vakantiediscounter
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 447 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 86 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 24 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5

Waar ligt Costa Tropical?

In het zuiden van Spanje is de provincie Granada te vinden. Dit is één van de acht provincies waar de gehele regio Andalusië uit bestaat. In deze provincie is een kustlijn van zo’n 100 kilometer lang te vinden; deze kustlijn heeft de naam Costa Tropical gekregen.

Deze kustlijn loopt van pakweg de plaats La Herradura en loopt tot de plaats La Rábita. Zoals hierboven al aangegeven, groeien er in dit gebied de nodige tropische vruchten. Dit is vooral te danken aan de bergen van de Sierra Nevada. Deze bergketen houdt de koele luchtstromen tegen, waardoor de tropische vruchten in dit gebied perfect groeien.

Vakantie Costa Tropical

De gezelligheid die in deze regio heerst, is ook anders dan in de Costa del Sol. De Costa del Sol is nogal toeristisch, terwijl Costa Tropical dit (nog) niet is. Aangezien dit een prachtige regio is, bestaat de kans uiteraard dat ook deze regio steeds toeristischer wordt.

Voor een rustige vakantie zit je in deze regio in ieder geval goed. Vind je het tijdens je vakantie ook leuk om nog wat dingen te ondernemen? Dan zit je aan de Costa Tropical ook goed. Je kunt onder meer een bezoekje brengen aan één van de prachtige bestemmingen in de buurt, waarvan Granada het hoogtepunt is. In deze stad vind je onder meer het wereldberoemde paleis ‘Alhambra’. Wat ons betreft heeft Costa Tropical méér te bieden dan alleen strand.

Wil je graag een verblijf in deze regio boeken? Zorg er dan voor dat je er op tijd bij bent. Aangezien het aanbod van hotels een stuk beperkter is, kun je uit niet al te veel hotels, campings en andere accommodaties kiezen. Zeker niet als je dit vergelijkt met het aanbod in de Costa del Sol.

Costa Tropical klimaat

In deze regio in Andalusië heerst een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor aangename winters en voor warme zomers. Dat laatste is eveneens te danken aan de bergen van de Sierra Nevada. Deze bergen houden de koele luchtstroom tegen, waardoor het zomers echt heel warm kan worden. Wat bij de Costa Tropical ook opvalt, is de hoeveelheid zonuren. In zijn totaliteit schijnt de zon maar liefst 320 uur per jaar. Ook dat is een belangrijke reden voor de goede groei van de tropische vruchten.

Over het hele jaar genomen is de gemiddelde temperatuur 21 graden. Gemiddeld genomen valt er slechts 207 mm regen per jaar. Dat zijn nog eens statistieken waar wij, als Nederlanders, jaloers op (kunnen) worden. Het klimaat in de Costa Tropical draagt in ieder geval bij aan een aangename vakantie.