Dit moet je allemaal gezien hebben in Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van de Spaanse provincie Andalusië. Het is een van de vele grote, bekende steden in het zuiden van Spanje, samen met Córdoba, Granada, Cádiz en Málaga. Als je een stedentrip wilt boeken in Andalusië, is Sevilla een van de meest geschikte steden. Het is namelijk een grote stad, met veel mooie hotels, restaurants en terrassen.

De stad heeft ook veel prachtige bezienswaardigheden. Welke van deze je absoluut gezien moet hebben tijdens je vakantie, lees je hieronder.

Bezienswaardigheden

In Sevilla is van alles te doen, met veel mooie gebouwen, museums en overige activiteiten. Als je een liefhebber bent van de geschiedenis, zit je in Sevilla erg goed. Het is namelijk een oude stad, met veel oude bouwwerken, zoals het prachtige Kathedraal van Sevilla. Naast dit kathedraal, vind je meteen La Giralda, de grote oude klokkentoren. Deze toren kun je ook beklimmen voor een geweldig uitzicht over de stad. Ook de Torre del Oro en Plaza de Toros (de oude stierenvechtenarena) zijn zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Eén van de absolute hoogtepunten van Sevilla is het Alcázar. Dit is een koninklijk paleis uit de tijd van de Moren, dat nog steeds gebruikt wordt door de koninklijke familie in Spanje. In heel Europa is dit het oudste koninklijke paleis. Om het Alcázar heen, vind je enorme tuinen, met hierin bijzondere planten, bloemen en mooie fonteinen. Direct naast het Alcázar heb je ook nog het Archivo General de Indias, waar je gratis naar binnen mag. Hiernaast heeft Sevilla nog veel leuke museums, voor jong en oud. Deze kun je gemakkelijk op internet vinden, om te kijken of er iets voor jou tussenzit.

Leuke wijken en pleinen

Als je tussen de middag of ’s avonds een drankje wilt doen, kun je naar de wijk Santa Cruz gaan. Santa Cruz is het hart van de stad en je kunt hier heerlijk eten en drinken. Ook voor souvenirs kun je hier goed terecht. Je kunt ook stoppen bij Plaza de España. Dit bekende plein is erg groot en ziet er mooi uit. Omgeven door fonteinen en grachten, met bruggen om over te steken. Dit plein heeft een hele unieke uitstraling en de gebouwen er omheen zijn prachtig. Deze locatie is onder andere gebruikt om het tweede deel van Star Wars op te nemen. Je kunt hier ook een hapje eten of een drankje doen. Wil je nog even kijken bij de markt? Dan vind je deze in het Triana-district, als je de Guadalquivir rivier oversteekt.