Rots van Gibraltar .

In het zuiden van Andalusië is de straat van Gibraltar te vinden. Dit is een smal stukje van de zee dat de scheiding tussen Afrika en Europa vormt. Bij dit gebied is ook het kleine gebied Gibraltar te vinden; officieel gezien behoort dit stukje land tot het Verenigd Koninkrijk. In de buurt van dit landje is de Rots van Gibraltar te vinden. Dit is in de regio Andalusië één van de leukste bezienswaardigheden.

De Rots van Gibraltar is een rotsformatie die uit kalksteen opgetrokken is. Het hoogste punt van deze rots torent maar liefst 426 meter boven de Straat van Gibraltar uit. Leuke bijkomstigheid bij deze rotspartij is de aanwezigheid van talloze apen. In de Rots van Gibraltar vind je ook een groot netwerk van tunnels. Deze werden gebruikt tijdens de oorlogen door de Britten.

Rots van Gibraltar apen

Hoogtepunt van de rots van Gibraltar zijn de vele apen. Naar schatting leven er rondom deze rotsformatie zo’n 250 berberapen. Het unieke hieraan is dat dit de enige wilde populatie van apen in Europa is. Mocht je een bezoekje aan de Rots van Gibraltar brengen, moet je goed rekening met deze apen houden. De apen zijn nogal slim en brutaal; die combinatie kan tot leuke situaties leiden.

Op en rondom de rotsformatie tref je overigens ook veel andere diersoorten aan. Denk hierbij aan vossen, konijnen, hagedissen en slangen. In de wateren rondom de rots zwemmen ook allerlei soorten dolfijnen, waaronder de orka. Dit kleine gebied heeft dus veel verschillende, bijzondere diersoorten om te ontdekken.

Rots van Gibraltar kabelbaan

Wil je vanaf de Rots van Gibraltar van een prachtig uitzicht genieten? Dan is het advies om gebruik te maken van de kabelbaan. Met deze kabelbaan ga je op een makkelijke manier naar boven, waarna je eventueel naar beneden toe kunt lopen. Uiteraard is het ook mogelijk om de tocht naar beneden eveneens met de kabelbaan af te leggen. Niet alleen ben je zo een stuk sneller beneden, je hebt ook een mooi uitzicht over Gibraltar.

Boek vandaag een vakantie naar Gibraltar

Op dit moment zijn er 1829 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 962 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1654 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 473 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 527 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 831 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 772 vakanties beschikbaar.

Rots van Gibraltar bezoeken

Wil je een bezoekje aan de Rots van Gibraltar brengen? Dan is het advies om met een huurauto naar Gibraltar toe te rijden. Vanaf Marbella doe je hier ongeveer een uurtje over. Gibraltar zelf heeft ook een vliegveld, maar vaak is het makkelijker om te vliegen op één van de vliegvelden in Andalusië. Gibraltar is vaak een tussenstop tijdens rondreizen. Je kunt ook een losse reis naar Gibraltar boeken, maar je hebt dit gebied waarschijnlijk na een paar dagen wel gezien.

Zodra je in Gibraltar aankomt, heb je het idee dat je in Engeland bent. Dit schiereiland maakt namelijk onderdeel uit van het Verenigd Koninkrijk en dat is overal aan te merken. Denk hierbij aan het eten, het straatbeeld, de inwoners en de rode telefooncellen.

Nadat je je auto in Gibraltar geparkeerd hebt, kun je de rots van Gibraltar beklimmen. Je kunt dit lopend doen, maar je kunt ook voor de kabelbaan kiezen. Dat laatste geniet toch wel de voorkeur, aangezien het beklimmen van deze rotsformatie erg intensief is.

Rots van Gibraltar openingstijden

De kabelbaan van de Rots van Gibraltar is zomers dagelijks van 09.30 tot 19.15 uur geopend. In de periode van november tot en met maart is de kabelbaan van 09.30 tot 17.15 uur geopend. Tijdens deze openingstijden kun je met de kabelbaan naar boven en beneden toe reizen.

Leuk detail: de kabelbaan rijdt elke 10 á 15 minuten. Wat het exacte schema is, is grotendeels afhankelijk van de plaatselijke weersomstandigheden. Houd er daarom rekening mee dat je mogelijk enige tijd bij de kabelbaan moet wachten. Als je eenmaal bovenop de Rots van Gibraltar staat, ben je dat echter binnen de kortste keren vergeten.