Sevilla, de hoofdstad van Andalusië in 10 prachtige foto’s

Andalusië staat bekende om de witte dorpen, stranden en natuur, maar natuurlijk ook om de grotere steden. Zo vind je hier een aantal van de mooiste steden van Europa, waaronder Granada, Córdoba en het grote Sevilla. In dit blog ontdek je Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, in 10 mooie foto’s.

1. Het Real Alcázar

Andalusië staat bekend om de invloeden van verschillende volkeren, die hier hun stempel hebben achtergelaten. Eén van de meest unieke hiervan zijn de Moren, die in deze tijd grote delen van Spanje en Portugal hadden overgenomen. Je vindt in Andalusië nog veel mooie bezienswaardigheden uit deze tijd, zoals het Alhambra, maar ook het paleis Real Alcázar in Sevilla.

2. Paleistuinen

Het interieur van Real Alcázar is prachtig, maar net zo bijzonder zijn de tuinen van dit Koninklijk Paleis. Je ziet hier prachtige, exotische planten, bloemen en bomen. Cipressen, palmbomen en sinaasappelbomen, om er maar een aantal te noemen. In deze tuinen zie je verschillende bouwstijlen terug, uit verschillende jaartallen.

3. Pleinen en grachten

Een ander hoogtepunt van de stad zijn de grote pleinen. De meest bijzondere hiervan is Plaza de España, omringd door grachten. Als dit plein je bekend voorkomt, zul je deze misschien kennen uit de opnames van Star Wars. Op de vele pleinen van Sevilla kun je in de middag lekker een hapje eten of even wat gaan drinken.

4. Sevilla aan het water

In tegenstelling tot Córdoba, Málaga, Almería en andere grote, bekende plaatsen in Andalusië, ligt Sevilla ver van de kust af. Toch vind je hier veel water, met mooie grachten en havens. Dit komt omdat de stad aan de grote Guadalquivir rivier ligt, die vanaf het binnenland helemaal doorloopt tot de zee. Hiervoor vind je uitzichten zoals deze, met prachtige panden aan het water.

5. Torre del Oro

Een ander mooi monument uit de tijd van de Moren, is de Torre del Oro. Deze werd toen samen gebouwd met een andere toren in de stad, de Giralda toren. Sevilla werd toen de hoofdstad van de Almohaden. In 1760 werd de toren verbouwd, waardoor deze het ronde torentje erbij heeft gekregen.

6. Plaza de Toros

Een kenmerkend aspect van de Spaanse cultuur is natuurlijk het stierenvechten. Daarom vind je in veel grote, maar ook kleinere plaatsen van Andalusië een stierenvechtarena. De grootste hiervan vind je in Sevilla, de Plaza de Toros. Tegenwoordig worden hier niet veel gevechten meer gehouden, maar het is wel een prachtig gebouw die je kunt bekijken.

7. Sevilla in de nacht

Als je een stedentrip boekt of een rondreis maakt door Andalusië, zul je voornamelijk overdag actief zijn. Toch is het zeker de moeite waard om Sevilla ook in de avond te bekijken. De grachten en de verlichting zorgen voor een uniek beeld van de stad, die je zeker niet mag missen.

8. Architectuur in Sevilla

Sevilla kent veel hoogtepunten, waarvan één de architectuur van de stad is. Omdat de stad erg oud is, met een diverse en brede geschiedenis, vind je hier bouwwerken uit allerlei verschillende periodes, gebouwd voor verschillende volkeren. Het gebouw hierboven vind je op Plaza de España.

9. Modern Sevilla

In dit artikel ligt de focus vooral op de geschiedenis en de oude gebouwen van deze stad, maar in Sevilla vind je ook genoeg moderne bezienswaardigheden. Eén hiervan is het Metropol Parasol, een houten bouwwerk dat boven Plaza de la Encarnación ligt. Het gebouw bestaat uit zes parasols waar je doorheen kunt lopen.

10. De kleine hoogtepunten

Sevilla heeft veel grote, bijzondere bezienswaardigheden, zoals grote pleinen, paleizen, kerken en museums. Hierdoor zul je al snel de kleine hoogtepunten over het hoofd zien. Neem af en toe even de tijd om goed rond te kijken, omdat de pracht van Sevilla ook te vinden is in de details. Een goed voorbeeld hiervan zie je hierboven.