Antequera .

De stad Antequera ligt in de provincie Málaga. Het eerste dat je zal opvallen is het enorme Moorse fort, dat op een heuvel middel in de stad ligt. Door dit fort en de mooie witte huisjes, lijkt Antequera nog op een oude, middeleeuwse stad. Omdat Antequera vlak boven Málaga ligt, kun je hier gemakkelijk komen met het vliegtuig, als je land op het vliegveld van Málaga.

Antequera heeft veel leuke activiteiten en bezienswaardigheden, waarvan het fort natuurlijk de meest bijzondere is. Antequera heeft van alle dorpen in Spanje zelfs de meeste kerken. Verder heb je nog veel oude gebouwen, mooie pleinen en straatjes waar je lekker kunt eten. De horeca in Antequera is erg goed en je kunt hier gemakkelijk langere tijd verblijven.

Alle bezienswaardigheden Antequera

Antequera Hotels

In de stad Antequera valt dus genoeg te beleven. Naast de leuke restaurants en cafés, het grote fort en de vele kerken en oude straten, heb je ook nog mooie natuur. Zo heb je dicht bij het natuurpark ‘El Torcal’, wat bekend staat om zijn buitenaardse, unieke rotsen. Ook het Lobo Park ligt hier in de buurt, een reservaat met veel dieren zoals wilde honden. Je kunt hier tours volgen, waarbij je een uitgebreide rondleiding krijgt door het park en langs de dieren.

Wat ook fijn is aan Antequera, is dat de plaats erg centraal ligt. Het is hier iets rustiger dan in de grote steden van Andalusië, maar vanaf hier kun je veel van deze steden en dorpen wel goed bereiken. Zo ligt Antequera erg dicht bij Málaga, Granada, het bijzondere bergdorp Ronda en zelfs redelijk in de buurt van Sevilla. Een goede plek dus om je rondreis door Andalusië te starten of te vervolgen.

Het centrum van de stad is erg leuk, met twee belangrijke gebouwen. Verder heeft de stad nog veel leuke museums, zoals het stierenvechtersmuseum, meerdere historische museums en een gemeentemuseum met kunstschatten. Er is in de stad zelf dus ook veel te doen.

Het weer in Antequera

Bekijk aanbiedingen voor Antequera
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 419 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 525 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9.4
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 274 vakanties beschikbaar.
8.9
4.5/5

Alcazaba de Antequera

Dit oude Moorse fort heeft een prachtige ligging op een heuvel. Het fort is gebouwd op Romeinse ruïnes en vanaf hierboven heb je een heel mooi uitzicht op de stad.

Dolmenes de Antequera

Dolmenes de Antequera zijn oude grafheuvels, gemaakt van grote stenen. Deze vormen binnen kamers. Er zijn in totaal drie grafheuvels, allemaal uit de bronstijd. Deze graven zijn dus zo’n 4000 jaar oud.

Natuurpark 'El Torcal'

Het natuurpark El Torcal ligt dicht bij Antequera. Je vind hier vreemde rotsformaties die je niet vaak zult zien, ontstaan door erosie. Je kunt het park bereiken met de auto. Door de heuvels en rotsen zul je soms moeten klimmen, maar het is een rustige locatie met een prachtige natuur. Zeker de moeite waard om naar heen te reizen.