Dit zijn de leukste dingen om te doen in en rondom het prachtige Málaga

Staat er een vakantie naar Malaga op de planning? Of wil je gewoon graag lezen wat je allemaal voor leuke dingen kan doen in of buiten de stad? Lees dan vooral dit artikel met tips over de tofste activiteiten in de mooie Andalusische stad.

Bezoek een van de markten

De eerste tip voor Malaga is het bezoeken van een of verschillende markten. Scoor bijvoorbeeld een tas valentino op een van de vele markten in de stad. Elke laatste zondag van de maand vindt er een uitgebreide markt plaats op Plaza de la Merced, een heel bekend plein midden in de stad. Op deze markt kun je allerlei verschillende spullen vinden, zoals sieraden of lokale producten zoals olijfolie. Rondom kerst is er ook altijd een grote markt met leuke kraampjes bij Plaza de la Merced. Een andere bekende markt in Málaga is de markt genaamd Mercado Atarazanas. Een heerlijke markt om vers eten te proeven. Struin de hele ochtend rond terwijl je verschillende jamon probeert of van vers fruit geniet. Er zijn ook veel barretjes en tafels om te zitten.

Ga op pad naar het Nederlandse Fuengirola

Een heel erg bekend, en misschien wel een beetje berucht dorpje in Andalusië is het dorpje Fuengirola. Pak je backpack in en stap vanaf Malaga heel gemakkelijk de trein en voor een paar euro sta je binnen no-time in Fuengirola. Het dorpje is erg geliefd bij Nederlanders en dat is heel erg goed terug te zien doordat er meerdere eettentjes zijn met Nederlandse eigenaren. Hier kun je dus genieten van bitterballen of een frikandel terwijl je aan de Spaanse kust zit. Toch is Fuengirola niet alleen maar vol met Nederlanders, want het is ook heel erg mooi. Zo kun je langs de hele kust wandelen en heb je prachtige uitzichten van de steile paadjes over de zee.

Hike naar de botanische tuinen van Malaga

Wellicht heb je na het eten van veel tapas en het drinken van de nodige Sangria of Tinto de Verano wel zin in wat beweging. Ga dan naar de botanische tuinen van Malaga. Het is ongeveer een uur lopen vanaf het centrum, en het is bergopwaarts. Ga daarom vooral vroeg in de ochtend, omdat het dan nog lekker koel is, en er weinig mensen in de tuinen zijn. De naam van de tuinen is ‘Jardin Botanico’. Het is één van de grootste botanische tuinen van heel Europa, dus zeker de moeite waard. Er zijn vele mooie bomen, planten en ander groen om te bewonderen in de tuinen. Ook kun je er prachtige foto’s maken dus neem vooral je camera of telefoon mee.

Bezoek het knusse Pedregalejo

Vanuit Malaga kun je een hele mooie wandeling maken langs de boulevard naar het kleine dorpje Pedregalejo. Dit dorpje staat vooral bekend om de mooie stranden en de verse sardientjes die je overal kunt eten. De wandeling is ongeveer veertig minuten, en dan kun je bij een van de vele restaurantjes aan de boulevard neerploffen voor verse tapas. Een goed uitstapje om te maken vanuit de stad. Mocht je niet terug willen lopen, kun je ook de bus terug pakken naar het centrum van Malaga.