Jaén .

Jaén is een provincie in Zuid-Spanje, waarvan de hoofdstad ook Jaén wordt genoemd. Een bijnaam voor de stad Jaén is ‘Capital del Santo Reino’ ofwel de hoofdstad voor het Heilige Rijk. Ook wordt deze stad vaak de wereldhoofdstad van de olijfolie genoemd, door de vele olijfvelden in deze regio. Jaén heeft een interessante geschiedenis, met invloeden van de Carthagen, Romeinen, Moren, de Visigoten en natuurlijk de Iberiërs.

Deze provincie heeft dus een interessante, lange geschiedenis, waardoor je in Jaén veel mooie historische gebouwen en andere bezienswaardigheden kunt vinden. Naast de architectuur, monumenten en prachtige dorpen, kun je hier ook terecht voor gevarieerde, mooie landschappen. Van olijfvelden en vlaktes tot hoogte gebergtes. De stad Jaén ligt ook ver boven de zeespiegel, zo’n 570 meter.

Alle bezienswaardigheden Jaén

Jaén Hotels

Door de vele historische bezienswaardigheden in de stad Jaén en het gebied hier omheen, is deze provincie redelijk toeristische. Je kunt er daarom ook mooie hotels en resorts vinden, in alle soorten, maten en prijzen. Ook heeft de regio veel goede restaurants en bars.

Jaén is een grote provincie, net als de stad. Mede door de rijke geschiedenis valt er veel te doen en te beleven. Jaén zit vol met prachtige kathedralen en kerken, ook zijn er veel oude paleizen. Je kunt gebouwen vinden in allerlei soorten stijlen, uit allemaal verschillende periodes uit de geschiedenis. gotische en barokke gebouwen, maar ook mooie kerken en huizen uit de renaissance. Ook volkeren uit de oudheid hebben hier hun stempel achter gelaten, zoals de Iberische volkeren, de Romeinen en de Visigoten.

De provincie Jaén ligt wel erg ver van de kust, dus dit gebied is niet geschikt voor zonvakanties. Het gebied heeft wel een mooie natuur, waardoor sportieve vakanties ook leuk zijn in Jaén. Zo zijn er bijvoorbeeld hoge gebergtes waar je kunt wandelen of een fietstocht kunt maken.

Het weer in Jaén

Bekijk aanbiedingen voor Jaén
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 419 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 525 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9.4
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 274 vakanties beschikbaar.
8.9
4.5/5

Kathedraal van Jaén

Dit prachtige kathedraal is gebouwd in 1570 in typische renaissance stijl, door de architect Andrés de Valdelvira. Hierna is er nog eeuwen gewerkt aan dit indrukwekkende gebouw. Het gebouw ligt mooi aan Plaza Santa Maria. In het gebouw is ook een klein museum met kunst, zilverwerk en een zweetdoek die gebruikt zou zijn door Jezus.

Castillo de Santa Catalina

Op de hoge berg Santa Catalina, dichtbij Jaén, staat dit oude kasteel. Santa Catalina is omgebouwd tot een bijzonder hotel, waar je heerlijk kunt overnachten. Slaap een nachtje in een oud kasteel en geniet van het mooie uitzicht dat je hebt over onder andere de olijfvelden onderaan de berg.

Iberisch museum

Dit historische museum laat de ontwikkelingen en geschiedenis van Andalusië zien. De focus ligt vooral op de oude Iberische bevolking en cultuur van Andalusië. Je kunt hier voorwerpen, beelden en andere opgravingen vinden van wel 2500 jaar oud. Het Iberisch museum is zeker de moeite waard om te bezoeken, vooral als je houdt van geschiedenis.