Het mooiste van Andalusië ontdekken per huurauto

Een van de mooiste Spaanse costa’s tref je in Andalusië, namelijk de overbekende Costa del Sol; een trekpleister voor vele toeristen uit heel Europa. Andalusië kent een zeer rijke culturele historie en omvat de mooiste plaatsen, waaronder Granada, Córdoba en Sevilla. Drie steden met bewonderenswaardige gebouwen en monumenten, die vaak dateren uit de tijd van de bezetting door de Moren. Om deze steden te bezoeken is het raadzaam een huurauto te boeken. Want naast deze beroemde, oude Spaanse steden valt er nog veel meer te ontdekken in Andalusië, voor de nieuwsgierige en actieve toerist. Lees mee!

Even voorbij de Costa’s het achterland verkennen, meer dan de moeite waard!

Veel toeristen aan de Spaanse costa’s komen niet veel verder dan hun ligbed aan het strand. Ook heerlijk, maar voor wie toch over net wat meer interesse beschikt voor de regio, gaat er in Andalusië een wereld voor open! Ontdek de vele soorten stranden, het luxe jetsetleven in Marbella -waar de rijken der aarde neerstrijken- en het Spaanse achterland. Het makkelijkste is dan een auto huren. Ja, er is best goed georganiseerd openbaar vervoer in de regio, zoals bussen die echt op tijd rijden tot aan goede, moderne treinverbindingen. Echter, ja, daar komt ‘ie: openbaar vervoer biedt je nooit dezelfde vrijheid, het gevoel van ontdekken en stoppen waar je maar wilt, als een auto dat doet. Wie er echt op uit wil, neemt een huurauto. We spreken uit ervaring.

De regio verkennen

Steden als Granada, Cordoba en Sevilla liggen niet naast de deur als jouw vakantie appartement aan de costa is gelegen. Je zult al snel 100 km. moeten rijden om er te komen. Voor wie dit net even te ver vindt zijn er prachtige alternatieven in de directe omgeving te vinden.

Lekker dichtbij de costa’s te vinden

Vanuit de populaire badplaats Torremolinos is Málaga, de bruisende hoofdstad van de provincie, goed aan te rijden. Málaga heeft moderne winkelcentra en het is er heerlijk toeven en slenteren. Onderweg vanuit Torremolinos kun je stoppen bij verschillende stranden zoals Playamar en Bajondillo. De badplaats La Carihuela loopt eigenlijk vrijwel over in Torremolinos, hier kun je een mooie strandwandeling maken van de ene plaats naar de andere. Let wel: dit zijn geen ongerepte plaatsen, maar drukbezochte stranden vol toeristen.

Het witte stadje Mijas Pueblo

Eenmaal in Málaga gearriveerd kun je een mooie autotocht maken naar de plaats Mijas Pueblo, die regionaal bekend staat om de witgekalkte huizen en smalle geplaveide straatjes. Geniet van het fabuleuze uitzicht over het strand! Een echte aanrader.

Ervaar Ronda, in het gebergte aan de kust

Een andere toplocatie landinwaarts is de historische stad Ronda. Ronda is beroemd vanwege de wel heel spectaculaire kloof (Tajo de Ronda), waarover de oude brug ‘Puente Nuevo’ is gelegen. Het is een ongeëvenaarde ervaring om er over deze eeuwenoude brug te lopen, die de 2 stadsdelen aan elkaar verbindt. Dit is een echte must see! Een auto huren Malaga maakt deze geweldige ervaringen mogelijk. Jij bepaalt altijd zelf waar de reis naar toe gaat en waar je echt even moet stoppen!