Iznájar .

Iznájar is één van de vele witte dorpen in Andalusië. Het dorp ligt wat verder in het binnenland van Zuid-Spanje, op ongeveer een uur rijden vanaf Granada of Málaga. Van alle witte dorpen in Andalusië is Iznájar één van de mooiste, mede door de unieke ligging. Iznájar ligt aan een groot meer, tegen een hoge heuvel. Als je een rondreis maakt door Andalusië, is het zeker de moeite waard om Iznájar te bekijken.

Omdat Iznájar aan een groot meer ligt, heb je hier ook een strandje. Hier kun je niet alleen genieten van de zon, maar ook verschillende watersporten uitproberen. Zo kun je kajakken, een boottocht maken of zelf een (zeil)boot huren. Het dorp zelf ligt op een heuvel in het meer. Het hoogste punt van Iznájar is het topje van het mooie kasteel van het dorp, waar je ook een kijkje kunt gaan nemen.

Alle bezienswaardigheden Iznájar

Iznájar Hotels

Het meer waar Iznájar aan ligt is het grootste meer van Andalusië, met een lengte van zo’n 32 kilometer. Dit meer wordt daarom ook het “meer van Andalusië” genoemd. Iznájar ligt op een klein schiereiland, dat met bruggen is verbonden met de omliggende stukken land. In het meer kun je van alles doen, zoals zwemmen, watersporten beoefenen of meegaan met een boottocht.

Het dorp zelf heeft ook een aantal mooie bezienswaardigheden. Het kasteel van Iznájar is zeker de moeite waard, ondanks het redelijk vervallen oogt. Het kasteel dateert uit de achtste eeuw en vanaf boven heb je een heel mooi uitzicht over het dorp, het meer en de rest van de omgeving. Verder heb je nog de Torre de San Rafael en het plein Patio de las Comedias. Het dorpje zelf heeft een indrukwekkende uitstraling, dus loop vooral ook even zelf door de smalle straatjes.

Iznájar kun je beter niet in de zomer bezoeken. Zeker niet in het hoogseizoen. Het is dan vaak namelijk erg druk in het dorp met toeristen. Ook zijn de temperaturen in dit gedeelte van het jaar erg hoog. Het is dus een stuk minder goed uit te houden in Iznájar.

Het weer in Iznájar

Bekijk aanbiedingen voor Iznájar
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 419 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 525 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9.4
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 274 vakanties beschikbaar.
8.9
4.5/5

Kasteel van Iznájar

Wat meteen opvalt als je de witte huisjes van Iznájar ziet, is het prachtige kasteel wat hierboven uitsteekt. Het kasteel van Iznájar is de moeite waard om even te bekijken. Zeker als je een liefhebber bent van geschiedenis en cultuur. Vanaf hierboven heb je verder ook een mooi beeld van de omgeving. Neem dus vooral je fototoestel mee om hier een foto te maken.

Patio de las Comedias

In Iznájar kan het erg warm worden, zeker in de zomer. Wil je even lekker bijkomen tijdens je bezoek aan het dorp? Dan is Patio de las Comedias een prachtig pleintje om even te gaan zitten. Het pleintje is versierd met allemaal mooie bloemen en potten, in allemaal verschillende kleuren. Je kunt hier ook meteen een drankje bestellen, of wat te eten tussen de middag.

Barrio del Coso

Als je tijdens je vakantie in Andalusië een typisch oud, smal straatje zoekt in één van de vele witte dorpen, dan is deze wijk één van de meest karakteristieke die je kunt vinden. In deze wijk heb je ook een aantal mooie uitzichtpunten, waaronder Plaza Nueva en de Paseo de la Constitución.