Júzcar .

Het kleine Júzcar is een dorpje in de Spaanse provincie Málaga. Het dorp ligt verder van de kust, in het warme binnenland van Andalusië, zo’n 22 kilometer van de bekendere plaats Ronda. Júzcar was origineel een van de populaire witte dorpjes, net als bijvoorbeeld Nerja, Iznájar, Carmona en Frigiliana. Het is een gezellig, klein plaatsje. Júzcar kent namelijk minder dan 250 inwoners.

Júzcar was dus één van de witte dorpjes, maar hier kwam verandering in met de komst van de Smurfen film in 2011. Het dorp werd toen volledig blauw geschilderd voor de première. De kleine huizen zouden gratis weer wit geschilderd worden door de filmstudio, maar de bewoners van het dorp weigerden. Ze vonden de blauwe huisjes eigenlijk wel leuk en het was goed voor het toerisme in Júzcar.

Alle bezienswaardigheden Júzcar

Júzcar Hotels

Met een oppervlakte van 34 km² en minder dan 250 inwoners, is Júzcar een erg klein dorp. De bijnaam ‘het Smurfendorp’ is dus wel op zijn plaats, ook zonder de blauwe huisjes. Sinds de huizen in Júzcar blauw geschilderd zijn, is het toerisme enorm toegenomen. De Smurfen die origineel in het dorp stonden, zijn onderhand alweer weggehaald. De erfgenaam van de Smurfen wilde namelijk een vergoeding voor de opbrengst van het toerisme in de plaats. Júzcar is nu dus een Smurfendorp zonder Smurfen erin. De kerk, winkels en overige gebouwen in het dorp zijn allemaal ook nog steeds blauw.

Omdat het dorp zo klein is, kan het wat lastiger zijn om er te komen. Júzcar is het beste te bereiken met de auto, vooral als je in de buurt bent in plaatsen zoals Ronda. De auto kun je het beste parkeren buiten het dorp.

Júzcar is dus een klein dorp, waarvan nu een openlucht park is gemaakt. Naast de uitstraling en het blauwe dorpje zelf, zijn er nog enkele andere activiteiten. Zo zijn er wandelroutes die je langs mooie muurschilderingen brengen. Je kunt ook verschillende klimmuren vinden, Tibetaanse bruggen en een tokkelbaan. Ook de landschappen rond het dorp zijn erg mooi en de moeite waard voor mensen die van de natuur houden.

Het weer in Júzcar

Bekijk aanbiedingen voor Júzcar
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 419 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 525 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9.4
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 274 vakanties beschikbaar.
8.9
4.5/5

Het Smurfendorp

Door de blauwe huisjes en gebouwen, is Júzcar nu een openlucht park met als bijnaam ‘het Smurfendorp’. Vooral door de unieke stijl en uitstraling van het dorp, is Júzcar populair geworden. Voor kinderen die fan zijn van de Smurfen is dit natuurlijk erg leuk en er zit ook nog een cadeauwinkel voor toeristen, genaamd Blue World.

Wandelroutes en muurschilderingen

In het dorpje zijn ook leuke wandelroutes voor toeristen. Deze leiden je onder andere langs prachtige muurschilderingen die je in de buurt kunt vinden. Ook de natuur rondom Júzcar is de moeite waard om te zien.

Outdoor activiteiten

Júzcar is een heel klein dorpje, waardoor je meestal al redelijk snel bent uitgekeken. Wil je toch wat meer variatie? Dan kun je in de buurt van Júzcar mooie landschappen vinden. Hierin heb je wandelroutes, Tibetaanse bruggetjes en tokkelbanen. Je hebt ook muren waar je kunt klimmen en fietsen is hier ook erg leuk. Voor sportieve mensen is Júzcar dus ook een goede locatie.