Júzcar

Het kleine Júzcar is een dorpje in de Spaanse provincie Málaga. Het dorp ligt verder van de kust, in het warme binnenland van Andalusië, zo’n 22 kilometer van de bekendere plaats Ronda. Júzcar was origineel een van de populaire witte dorpjes, net als bijvoorbeeld Nerja, Iznájar, Carmona en Frigiliana. Het is een gezellig, klein plaatsje. Júzcar kent namelijk minder dan 250 inwoners.

Júzcar was dus één van de witte dorpjes, maar hier kwam verandering in met de komst van de Smurfen film in 2011. Het dorp werd toen volledig blauw geschilderd voor de première. De kleine huizen zouden gratis weer wit geschilderd worden door de filmstudio, maar de bewoners van het dorp weigerden. Ze vonden de blauwe huisjes eigenlijk wel leuk en het was goed voor het toerisme in Júzcar.

Top 5 bezienswaardigheden in Júzcar

Wil jij graag naar op vakantie naar Júzcar? In de plaats Júzcar is genoeg te doen. Met name de volgende bezienswaardigheden zijn volgens ons de moeite waard:
1. Het Blauwe Dorp
Verlies jezelf in de magie van Júzcar, ook wel bekend als het “Blauwe Dorp”. De opvallende blauwe kleur van de huizen geeft een sprookjesachtige sfeer aan de smalle straatjes, waardoor elke hoek een fotografisch hoogtepunt wordt.
2. Kerk van Santa Catalina
Bezoek de charmante Kerk van Santa Catalina, een historisch juweel dat het dorpsgezicht domineert. Bewonder de architectuur en geniet van de rustige ambiance die deze plek te bieden heeft.
3. Ruta de Murales
Laat je inspireren door de Ruta de Murales, waar kunstenaars uit de regio hun creativiteit hebben geuit op de muren van Júzcar. Elk kunstwerk vertelt een uniek verhaal en voegt een kleurrijke dimensie toe aan de straten.
4. Molino de Harina (Bloemmolen)
Duik in het verleden van Motril in dit fascinerende museum gewijd aan de suikerrietindustrie. Ontdek de historische processen en bewonder oude werktuigen die een belangrijk deel van de lokale geschiedenis vertegenwoordigen.
5. De omgeving van Júzcar
Omarm de natuurlijke pracht van Júzcar door de omliggende heuvels en valleien te verkennen. Maak een ontspannende wandeling en geniet van adembenemende uitzichten op het platteland, waardoor je je volledig kunt onderdompelen in de rustige atmosfeer van deze bijzondere plek.

Hotels in Júzcar

Júzcar, gelegen in het betoverende Andalusië, biedt een unieke ervaring voor reizigers op zoek naar rust te midden van de natuur. De accommodaties in Júzcar weerspiegelen de charme van dit pittoreske dorp, bekend als het “Smurfendorp” vanwege de blauwe verf die de gebouwen siert. Hotels en overige verblijfsopties variëren van gezellige herbergen tot sfeervolle boetiekhotels, allemaal doordrenkt met lokale authenticiteit.

De accommodaties in Júzcar bieden vaak spectaculaire uitzichten op de omliggende bergen en valleien, waardoor gasten zich omringd voelen door de natuurlijke pracht van Andalusië. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel, en bezoekers kunnen genieten van lokale gerechten in de nabijgelegen restaurants. Of je nu kiest voor een intiem pension of een luxueus hotel, een verblijf in Júzcar belooft een onvergetelijke ervaring, waar de unieke cultuur van het dorp samensmelt met het comfort van de accommodaties.

Boek vandaag een vakantie naar Júzcar

Tui
TUI
Op dit moment zijn er 151 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 319 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5
Corendon
Op dit moment zijn er 47 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 45 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 27 vakanties beschikbaar.
9,1
4.5/5
Logo De Vakantiediscounter
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 447 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 86 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 24 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5

Het weer in Júzcar

Wat te doen in Júzcar?

Met een oppervlakte van 34 km² en minder dan 250 inwoners, is Júzcar een erg klein dorp. De bijnaam ‘het Smurfendorp’ is dus wel op zijn plaats, ook zonder de blauwe huisjes. Sinds de huizen in Júzcar blauw geschilderd zijn, is het toerisme enorm toegenomen. De Smurfen die origineel in het dorp stonden, zijn onderhand alweer weggehaald. De erfgenaam van de Smurfen wilde namelijk een vergoeding voor de opbrengst van het toerisme in de plaats. Júzcar is nu dus een Smurfendorp zonder Smurfen erin. De kerk, winkels en overige gebouwen in het dorp zijn allemaal ook nog steeds blauw.

Omdat het dorp zo klein is, kan het wat lastiger zijn om er te komen. Júzcar is het beste te bereiken met de auto, vooral als je in de buurt bent in plaatsen zoals Ronda. De auto kun je het beste parkeren buiten het dorp.

Júzcar is dus een klein dorp, waarvan nu een openlucht park is gemaakt. Naast de uitstraling en het blauwe dorpje zelf, zijn er nog enkele andere activiteiten. Zo zijn er wandelroutes die je langs mooie muurschilderingen brengen. Je kunt ook verschillende klimmuren vinden, Tibetaanse bruggen en een tokkelbaan. Ook de landschappen rond het dorp zijn erg mooi en de moeite waard voor mensen die van de natuur houden.

Kaart van Júzcar