Ontdek het fraaie Zuid-Spaanse Andalusië

Andalusië is de regio in Zuid Spanje waar jaarlijks vele Nederlanders neerstrijken om te genieten van de stranden van Torremolinos bijvoorbeeld. Ja, je vindt er veel Nederlandse snackbars en dergelijke, maar wie even verder kijkt komt authentiek Andalusië tegen en dat is puur genieten van historie, natuur, cultuur en steden! Wie verder kijkt dan het strand duikt een schat aan ervaringen op!

Andalusië, het beste van Spanje onder de zon!

Wie denkt aan origineel Spanje komt al snel uit bij de bakermat van deze cultuur, namelijk Andalusië: Spaanser wordt het écht niet. Andalusië kent enkele zeer bijzondere steden en historische plekken. Je kunt deze het beste verkennen door thuis alvast een auto te boeken voor je verblijf aldaar. Zo kun je een auto huren malaga, wat centraal gelegen is. Het voordeel van thuis je auto boeken is dat je allereerst verzekerd bent van een huurauto, en ten tweede kun je eerst nog goed vergelijken. Wat is het aanbod en wat zijn de tarieven? Je regelt dit het beste vooraf en niet ter plekke.

Welke hotspots moet je écht zien en beleven?

Onderstaande hotspots moet je gezien hebben tijdens jouw trip door Andalusië.

Alhambra in Granada

Vanaf het jaar 700 bezochten de Moren Spanje. Zij namen grote delen van Spanje in, tot wel de helft van het land. Door de eeuwen heen werd dit deel steeds kleiner, totdat zij uiteindelijk de laatst 200 jaar (van 1238 tot 1492) alleen nog maar in Andalusië te vinden waren (Al-Andalus), de sporen in Andalusië zijn nog duidelijk terug te vinden, met als hoogtepunt het wereldberoemde fort “Alhambra” in de stad Granada. Bezoek de oriëntaalse pracht en praal die dit reusachtige fort herbergt; je mag een bezoek aan het Alhambra gewoon niet missen tijdens je verblijf in Andalusië.

Historisch Sevilla

Natuurlijk bezoek je Sevilla! Deze stad kent een zeer omvangrijke geschiedenis, ook hier overheersten de Moren, maar ook kende de stad een grote Joodse gemeenschap. Uiteindelijk overheerste het Christendom en werden de laatste (nog niet verdreven) Joden en Moren gedwongen zich te bekeren tot het Christendom. In Sevilla vind je tal van historische bezienswaardigheden, de stad ademt historie uit, ideaal voor cultuurliefhebbers!

Córdoba

Córdoba ligt iets meer in het binnenland van Spanje, maar natuurlijk in Andalusië. Kijk je ogen uit in Córdoba! Deze bakermat van cultuur heeft een centrum wat op de Werelderfgoedlijst staat. Je vindt in Córdoba Moorse, Romeinse en Spaanse cultuur in pracht en praal terug. Een échte must visit!

Ronda

Ronda is een klein stadje wat gemakkelijk te bereiken is vanuit Malaga. Binnen een uur rijd je via een slingerende bergroute Ronda binnen, wat een eeuwenoud stadje is en wat ligt aan een ravijn. Via de imposante stenen brug, die wel 100 meter uit het ravijn lijkt opgebouwd, bereik je deze geïsoleerde, oude bergstad. Absoluut een aanrader!

Stranden en genieten

Naast alle culturele bezoeken kun je natuurlijk heerlijk genieten van de costa’s van Andalusië en misschien zie je aan de overkant wel Marokko liggen, want je bevindt je natuurlijk vlakbij de straat van Gibraltar (wat nog steeds bij Engeland hoort overigens!). Er zijn vele stranden en baaien, leuke restaurants en origineel Spaanse tapas.