Úbeda

De gemeente Úbeda ligt in de Spaanse provincie Jaén. Úbeda heeft ongeveer 33.000 inwoners en is dus niet al te groot. Dichtbij Úbeda ligt de plaats Baeza. Deze twee plaatsen lijken heel erg op elkaar, wat komt door de gedeelde geschiedenis. In beide plaatsen kun je mooie gebouwen en kerken vinden, in oude renaissancestijl. De historische kern van deze plaatsen, samen met de oude monumenten, staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Úbeda is een van de minder bekende plaatsen in Andalusië, waar gemiddeld dan ook weinig toeristen komen. Het hoogtepunt van de stad is het oude Vázquez de Molina plein, omringd door oude bouwwerken zoals het Palacio de las Cadenas. De stad heeft enorm veel monumenten, wel 48 in totaal. Hiernaast zijn er nog veel andere interessante gebouwen en locaties die je kunt bekijken.

Top 5 bezienswaardigheden in Úbeda

Wil jij graag naar op vakantie naar Úbeda? In de plaats Úbeda is genoeg te doen. Met name de volgende bezienswaardigheden zijn volgens ons de moeite waard:
1. Plaza Vázquez de Molina
Bewonder het indrukwekkende Plaza Vázquez de Molina, dat wordt beschouwd als een van de mooiste pleinen in Spanje. Omringd door architectonische meesterwerken zoals het Paleis van de Vela de los Cobos en de Kapel van El Salvador, biedt dit plein een onvergetelijke ervaring.
2. Sacra Capilla del Salvador
Duik in de spirituele pracht van de Sacra Capilla del Salvador, een schitterende kapel ontworpen door de beroemde architect Andrés de Vandelvira. Met zijn verfijnde gotische en renaissance-elementen herbergt deze kapel een schat aan artistieke en historische waarde.
3. Palacio de las Cadenas
Ontdek het imposante Palacio de las Cadenas, een paleis dat zijn naam dankt aan de kettingen die werden gebruikt om de gevangenen vast te houden. Wandel door de elegante binnenplaats en bewonder de indrukwekkende mix van gotische en renaissance-architectuur.
4. Iglesia de Santa María de los Reales Alcázares
Verken de fascinerende Iglesia de Santa María de los Reales Alcázares, een kerk met een opvallende mix van gotische, renaissance- en barokke stijlen. Bewonder het prachtige altaarstuk en laat de spirituele sfeer van deze historische plaats op je inwerken.
5. Hospital de Santiago
Bezoek het prachtige Hospital de Santiago, een voormalig ziekenhuis dat nu dienst doet als Parador. Geniet van de rustige binnenplaats en bewonder de verfijnde architectuur van dit historische gebouw, dat getuigt van de rijke geschiedenis van Úbeda.

Hotels in Úbeda

Úbeda, gelegen in het hart van Andalusië, betovert bezoekers met zijn architectonische pracht en historische charme. De stad herbergt een verscheidenheid aan accommodaties die perfect passen bij de sfeer van de omgeving. Van karakteristieke hotels tot gezellige bed & breakfasts, Úbeda biedt een scala aan opties voor elke reiziger.

De historische binnenstad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, herbergt enkele van de meest betoverende hotels, waar gasten genieten van een combinatie van moderne luxe en historische elegantie. Daarnaast zijn er charmante pensions en gasthuizen in de pittoreske straatjes, waar de lokale gastvrijheid centraal staat. Of je nu de voorkeur geeft aan een intiem verblijf in een gerestaureerd herenhuis of een modern hotel met alle voorzieningen, Úbeda verwelkomt reizigers met open armen en biedt een onvergetelijk verblijf te midden van zijn culturele schatten.

Boek vandaag een vakantie naar Úbeda

Tui
TUI
Op dit moment zijn er 151 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 319 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5
Corendon
Op dit moment zijn er 47 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 45 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 27 vakanties beschikbaar.
9,1
4.5/5
Logo De Vakantiediscounter
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 447 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 86 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 24 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5

Het weer in Úbeda

Wat te doen in Úbeda?

De plaats Úbeda is dus vooral interessant voor mensen die houden van architectuur en geschiedenis. Úbeda ligt ver van de kust af, waardoor het hier erg warm kan worden. Dit is meestal zo in het binnenland van Andalusië. Ten noorden van Úbeda ligt wel een groot meer. De natuur om het meer en om Úbeda zelf zijn ook erg mooi. Je kunt je verblijf in de buurt van Úbeda dus ook combineren met sportieve activiteiten, zoals wandelen of wielrennen. Dit is in de zomer een minder goed idee, want dan is het voor de meesten veel te warm.

Úbeda heeft een aantal mooie plekken en gebouwen. Het centrum van de stad heeft veel gezellige, smalle straatjes en steegjes. De plaats zelf is niet heel groot, waardoor je hier niet al te lang zult blijven. Gelukkig is er genoeg te zien in de buurt, zoals Baeza, wat een historische connectie heeft met Úbeda. Deze twee plaatsen zijn een leuke stop als je een rondreis aan het maken bent door de regio.

Ook de stad Jaén ligt in de buurt. Deze drie plaatsen kun je dus met elkaar combineren. Er zijn in Úbeda en Baeza ook hotels en campings te vinden, maar Jaén is wat toeristischer. Hier zul je dus meer horeca vinden, met meer keuze uit hotels. Daarom kan het slim zijn om in Jaén te verblijven en vanaf hier door te reizen.

Kaart van Úbeda