Úbeda .

De gemeente Úbeda ligt in de Spaanse provincie Jaén. Úbeda heeft ongeveer 33.000 inwoners en is dus niet al te groot. Dichtbij Úbeda ligt de plaats Baeza. Deze twee plaatsen lijken heel erg op elkaar, wat komt door de gedeelde geschiedenis. In beide plaatsen kun je mooie gebouwen en kerken vinden, in oude renaissancestijl. De historische kern van deze plaatsen, samen met de oude monumenten, staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Úbeda is een van de minder bekende plaatsen in Andalusië, waar gemiddeld dan ook weinig toeristen komen. Het hoogtepunt van de stad is het oude Vázquez de Molina plein, omringd door oude bouwwerken zoals het Palacio de las Cadenas. De stad heeft enorm veel monumenten, wel 48 in totaal. Hiernaast zijn er nog veel andere interessante gebouwen en locaties die je kunt bekijken.

Alle bezienswaardigheden Úbeda

Úbeda Hotels

De plaats Úbeda is dus vooral interessant voor mensen die houden van architectuur en geschiedenis. Úbeda ligt ver van de kust af, waardoor het hier erg warm kan worden. Dit is meestal zo in het binnenland van Andalusië. Ten noorden van Úbeda ligt wel een groot meer. De natuur om het meer en om Úbeda zelf zijn ook erg mooi. Je kunt je verblijf in de buurt van Úbeda dus ook combineren met sportieve activiteiten, zoals wandelen of wielrennen. Dit is in de zomer een minder goed idee, want dan is het voor de meesten veel te warm.

Úbeda heeft een aantal mooie plekken en gebouwen. Het centrum van de stad heeft veel gezellige, smalle straatjes en steegjes. De plaats zelf is niet heel groot, waardoor je hier niet al te lang zult blijven. Gelukkig is er genoeg te zien in de buurt, zoals Baeza, wat een historische connectie heeft met Úbeda. Deze twee plaatsen zijn een leuke stop als je een rondreis aan het maken bent door de regio.

Ook de stad Jaén ligt in de buurt. Deze drie plaatsen kun je dus met elkaar combineren. Er zijn in Úbeda en Baeza ook hotels en campings te vinden, maar Jaén is wat toeristischer. Hier zul je dus meer horeca vinden, met meer keuze uit hotels. Daarom kan het slim zijn om in Jaén te verblijven en vanaf hier door te reizen.

Het weer in Úbeda

Bekijk aanbiedingen voor Úbeda
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 419 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 525 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9.4
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 274 vakanties beschikbaar.
8.9
4.5/5

Sacra Capilla del Salvador

Aan het bekende Plaza Vázquez de Molina, vind je de Heilige Kapel van El Salvador. Dit mooie, oude bouwwerk is gebouwd in het jaar 1536, in renaissancestijl. Dit kapel wordt gezien als een van de mooiste kerken van Andalusië.

Plaza Vazquez de Molina

Plaza Vázques de Molina is een groot plein in het centrum van de stad. Aan dit plein vind je verschillende bezienswaardigheden, waaronder de Heilige Kapel van El Salvador. Het is een knus, gezellig plein waar je niet aan ontkomt als je verblijft in Úbeda.

Santa Maria de los Reales Alcazares

Oorspronkelijk was dit een moskee, gebouwd door de Moren, tot dit gebouw in 1233 werd omgezet naar een kerk. Dit mooie gebouw is inmiddels uitgeroepen tot Nationaal Monument.