Waar moet je op letten bij een rondreis door Andalusië?

De regio Andalusië is enorm geschikt voor rondreizen. Het is een hele grote regio, waar het meestal het hele jaar mooi weer is. Zelfs in de wintermaanden is het meestal boven de 20 graden, waardoor rondreizen in het voor- en najaar ook leuk zijn. Vaak is dit zelfs beter, omdat het in de zomer extreem heet kan worden. Vooral in het binnenland van Andalusië. Als je zelf ook een rondreis wilt maken door Andalusië, lees je hieronder de beste tips en informatie.

Wanneer ga je reizen?

Zoals we in de inleiding al hebben uitgelegd kan het in Zuid-Spanje enorm heet worden, vooral in de zomermaanden. Andalusië is de warmste regio van Europa, met temperaturen van vaak wel boven de 35 of zelfs 50 graden. Hier moet je dus rekening mee houden als je een rondreis maakt. Kun je niet goed tegen de hitte? Boek dan een rondreis in een ander gedeelte van het jaar. Reis je wel in de zomer? Zorg dan dat je een voertuig hebt met airco. Ook moet je altijd genoeg zonnebrand en water bij je hebben.

Met of zonder auto?

Als je een rondreis maakt, kun je dit het beste doen met de auto. In Andalusië is het openbaar vervoer niet geweldig. De hele vakantie in een volle bus zitten is niet fijn en de treinen rijden niet overal heen. Zeker niet naar de wat kleinere plaatsen. Andalusië heeft veel grote gebergtes, meren en rivieren, waardoor niet overal een goede verbinding is. Ook kan reizen met het openbaar vervoer erg lang duren. Het beste is dus om met je eigen auto op vakantie te gaan, of om een auto te huren in Andalusië zelf. Zorg ook dat je dan ook goed werkende navigatie of kaart hebt.

Wat wil je allemaal zien?

Bij een rondreis door Andalusië is het verstandig om van te voren een gedeelte van de regio uit te kiezen. Ook is het verstandig om van te voren een route te plannen. Andalusië is erg groot en het barst van de mooie steden en dorpen. Je kunt in een rondreis niet overal heen. Ook liggen veel plaatsen ver uit elkaar. Zorg daarom dat je een goede planning hebt, met genoeg pauzes, dagen rust en vergeet de reistijden niet.