Bezoek al het moois van Andalusië

Interessante steden voor stedentripjes

Een van de belangrijkste redenen voor Nederlanders om naar Andalusië af te reizen, is vanwege de interessante steden voor leuke stedentripjes. Denk daarbij aan Sevilla, Granada, Malaga en Marbella. Leuke trekpleisters in en rondom deze steden zijn:

 • Caminito del Rey, een prachtige wandeling door een mooie kloof;
 • Real Alcazar, het koninklijke paleis van Sevilla;
 • Het kasteel van Jaen, waar je prachtig kunt overnachten met mooi uitzicht. 

Goede streek voor sporters

Daarnaast is het ook een zeer populaire plek voor sportclubs, teams en individuele sporters om op trainingskamp te gaan. De kans op goed weer is namelijk enorm groot, wat voor veel teams de ideale trainingscondities biedt als het hier in Nederland een stuk kouder begint te worden. 

Voor veel voetbalclubs uit de Eredivisie is het al jarenlang een populair gebied, waaronder bijvoorbeeld voor Feyenoord. Zij gaan in de winterstop al jarenlang naar Marbella op trainingskamp en werken daar een flink oefenprogramma af. Ook Heracles Almelo was er de afgelopen zomer te vinden. 

Ook voor veel wielerploegen is het een belangrijke regio om nog een goed trainingskamp af te werken. Natuurlijk speelt hier de temperatuur een belangrijke rol in, maar ook de bergen en het heuvelachtige landschap is voor veel ploegen een reden om af te reizen. 

Geweldige Spaanse keuken

Als echte liefhebber kun je natuurlijk niet om het heerlijke eten en drinken van de streek heen. We zijn allemaal wel bekend met sangria, de tortilla of de gazpacho, door Nederlanders ook wel eens een koude tomatensoep genoemd. Toch zijn er nog genoeg andere heerlijke gerechten die je absoluut eens geproefd moet hebben. Denk daarbij aan:

 • Chipirones Fritos: knapperige mini inktvissen;
 • Chivo de lechal: het vlees van een speengeit dat wordt geroosterd met knoflook op olijvenhout. 
 • Sangria: Een soort punch met vruchten en alcohol.
 • Secrete de cerdo Iberico: Een deel van het varken dat zeer mals is, vooral als het op de juiste manier wordt bereidt. 

Toch een beetje Nederlands

En ga je nou zelfs naar Andalusië op vakantie, dan wil dat niet zeggen dat je helemaal niets meer uit Nederland kunt volgen. Ondanks dat je in het buitenland bent, kun je in veel gevallen alsnog een beetje Nederland naar je toe halen. Denk daarbij aan het kijken van je favoriete televisieprogramma of het bekijken van je favoriete voetbalteam. Ik gebruik hiervoor zelf altijd een VPN

Let er daarbij wel op dat een VPN lang niet altijd werkt, bijvoorbeeld bij een Nederlands casino op mobiel. Sinds de nieuwe wetgeving is het voor Nederlanders buiten Nederland een stuk moeilijker om online te gokken, ondanks dat je wellicht een VPN gebruikt. Hiermee wil de regering voorkomen dat je vanuit het buitenland gaat gokken. Daarom is het advies om ook gratis spins te claimen als je minder dan 30 dagen naar Andalusië reist. Je loopt dan namelijk het risico dat je deze niet meer op tijd in kunt zetten. 

Nog wat laatste tips

Een vakantie in Andalusië mag absoluut niet ontbreken op je lijstje. Tot slot daarom nog wat laatste tips om je reis onvergetelijk te maken:

 1. Ga pas later naar het restaurant en bereidt je voor op een late maaltijd. Spanjaarden eten traditioneel pas rond een uur of 8. 
 2. Huur een scootertje om door de verschillende bergdorpjes te rijden. Het heerlijke weer in combinatie met de prachtige omgeving maken het onvergetelijk.
 3. Sluit af bij de kust en relax aan het strand. Met een beetje geluk zie je aan de overkant ook nog Afrika liggen! 
 4. Ben je een sportieveling, ga dan een rondje fietsen of wandel de Caminito del Rey, een absolute aanrader bij een bezoek aan Andalusië.