Waarom Andalusië zo populair is onder fietsers

Andalusië, een regio in het zuiden van Spanje, trekt jaarlijks duizenden fietsliefhebbers van over de hele wereld aan en dat is natuurlijk niet voor niets. Waarom deze regio nu zo populair is onder veel fietsliefhebbers, zowel jong als oud, vertellen we je in dit artikel. Uiteraard delen we daarnaast ook een aantal handige tips, zoals de beste periode om hier naartoe te gaan, maar ook waarom een e-bike uitkomst biedt, om ook als een wat meer onervaren fietser te kunnen genieten van de natuur, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je na een paar kilometer als met de tong op de knieën fietst.

Prachtige landschappen

Wie dacht dat fietsen in de Nederlandse natuur mooi is, moet absoluut een keer naar het zuiden van Spanje. Het mooie aan dit gebied, is dat je er kunt fietsen door de bergen, maar ook heerlijk langs de verschillende mooie stranden kunt fietsen. Zo kun je onderweg even stoppen voor een kopje koffie aan de boulevard, terwijl je uitzicht hebt op de zee. Als dat geen genieten is? Zoek je liever wat meer uitdaging, dan kun je natuurlijk ook gewoon de steile beklimmingen opzoeken die ook voldoende te vinden zijn in dit gebied. Handig is dan wel om te kiezen voor een elektrische fiets. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat elektrische fietsen met een middenmotor het meest geschikt zijn voor heuvelachtige gebieden.

Het klimaat van Andalusië

Het mediterrane klimaat van Andalusië is natuurlijk een van de redenen waarom ook ontzettend veel pensionado’s ervoor kiezen om te overwinteren in het zuiden van Spanje. Nu kan de temperatuur in de zomermaanden flink oplopen, maar we zien dat het er over het algemeen heerlijk vertoeven is. Hoe fijn is het om heerlijk op je oude dag langs de kustlijn te fietsen, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht met de frisse zeewind door je haren en gezicht? Het fijne aan deze regio, is dat je er eigenlijk het hele jaar door wel kunt fietsen. Handig is alleen wel om bijvoorbeeld te kiezen voor het voor- of najaar, zodat de temperatuur ergens rond een graad of 20 blijft steken.

De fietsvriendelijke infrastructuur

De fietsvriendelijke infrastructuur van Andalusië is mede te danken aan de groeiende populariteit van de regio. Het is dus ook niet voor niets dat er steeds meer mensen naartoe gaan, met name omdat het er prachtig, maar ook veilig fietsen is. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je langs de bosrand moet fietsen en stijl de afgrond inkijkt. Zo zijn er ontzettend veel (nieuwe) fietspaden aangelegd, waarbij rekening is gehouden met allerlei verschillende zaken. Zo kom je tijdens het fietsen weinig tot geen auto’s, motoren of ander gemotoriseerd verkeer tegen, wel zo veilig natuurlijk. Daarnaast kun je er ook gewoon voor kiezen om je eigen (elektrische) fiets thuis te laten, aangezien er tientallen fietsverhuurbedrijven te vinden zijn, waarbij je voor maar een paar euro per dag een fiets kunt huren. Reden genoeg dus om je hier eens verder in te verdiepen.

Bron: Amlod