Groot megalithisch complex gevonden uit de prehistorie

In augustus dit jaar is er een groot megalithisch complex gevonden in het zuiden van Spanje. Dit is een unieke en fascinerende vondst. In dit complex zijn menhirs, steenkisten en grafheuvels gevonden. De menhirs zijn grote, zuilvormige stenen die dateren uit de prehistorische tijd. Ze zijn ongeveer vijf meter hoog en zijn in een groep van 526 in een complexe structuur bij elkaar gevonden. De menhirs zijn ook erg goed bewaard gebleven.

De vondst werd gedaan tussen de plaatsen Villablance en Ayamonte, in de provincie Huelva. Hier zou een avocadoplantage worden gemaakt, tot deze ontdekking werd gedaan. Het complex is enorm, zo’n 600 hectare, en er is nog veel onbekend over de gevonden objecten.

Andalusië in de prehistorie

De menhirs werden ontdekt in de regio Andalusië in Zuid-Spanje. Het is een van de meest archeologisch rijke gebieden van Europa en is bekend om zijn talloze prehistorische vondsten. Het megalithisch complex van 526 menhirs is daarom een belangrijke aanvulling op de reeds bestaande kennis over de prehistorische cultuur van Andalusië. De menhirs zijn opgericht tijdens het 5e of 6e millennium v.Chr. Het unieke aan deze vondst is dat er veel op één plek is gevonden: zowel hunebedden, steencirkels en alignementen.

Waardoor dienden deze steden?

Het is niet bekend waarvoor de menhirs precies dienden. Er zijn verschillende theorieën over hun functie, maar geen daarvan is met zekerheid bewezen. Sommigen denken dat ze dienden als religieuze symbolen of als grafstenen. Ondanks het feit dat hun precieze functie onduidelijk is, zijn de menhirs een belangrijk historisch artefact. Ze geven ons een unieke inkijk in de prehistorische cultuur van Andalusië en bieden een fascinerend raadsel over de manier waarop deze oude bevolking leefde en dacht.

Er is veel onderzoek gedaan naar het megalithisch complex en er worden nog steeds studies uitgevoerd om meer te weten te komen over hun oorsprong en betekenis. Veel stenen zitten diep in de grond omdat deze zijn begraven, waardoor onderzoek nog jaren kan gaan duren. De vondst blijft een van de meest intrigerende en mysterieuze ontdekkingen uit de prehistorie van Andalusië.