Dagje uit in Andalusië? Dit zijn de leukste pretparken en dierentuinen

De regio Andalusië staat vooral bekend als bestemming voor zonvakanties en rondreizen. Dat is niet zo gek, want Andalusië is erg warm en erg groot. Er is hier dus veel te zien en te doen, voor zowel jong en oud. Reis je met de kinderen naar Andalusië? Dan is het ook fijn om een dagje actief te zijn. Daarom biedt de regio ook veel leuke pretparken, dierentuinen en andere uitjes voor bezoekers van alle leeftijden. Hieronder beschrijven we enkele van de meest populaire opties.

Pretparken in Andalusië:

  • Isla Mágica: Dit pretpark in Sevilla is een nautisch themapark met attracties voor zowel kinderen als volwassenen. Het biedt veel leuke attracties, met ook livevoorstellingen en snelle achtbanen.
  • Tivoli World: In Benalmádena vind je het familiepretpark Tivoli World, met veel achtbanen, maar ook attracties voor jongeren kinderen. Theaters, tropische tuinen en restaurants, in dit park zul je je niet snel vervelen.

Dierentuinen in Andalusië:

  • Bioparc Fuengirola: Dit is een moderne dierentuin in Fuengirola, gelegen aan de Costa del Sol. Het biedt een unieke ervaring, waarbij bezoekers dieren in hun natuurlijke omgeving kunnen observeren, zoals apen, giraffen en neushoorns.
  • Parque Zoologico de Jerez: Dit is een dierentuin in Jerez de la Frontera, bekend om zijn uitgebreide verzameling dieren, waaronder leeuwen, olifanten en apen.
  • Butterfly Park: In Benalmádena vind je dit mooie park met vooral veel vlinders, vogels schildpadden en vissen. Het park is overdekt en je ziet hier ook veel prachtige planten.

Waterparken in Andalusië:

  • Aqualand Torremolinos: Dit waterpretpark in Torremolinos biedt een gevarieerd aanbod aan waterattracties, waaronder glijbanen, golvenbaden en rivieren.
  • Parque Acuático Mijas: Dit is een ander waterpretpark in Mijas, gelegen aan de Costa del Sol. Het biedt ook veel leuke attracties, zoals glijbanen, speeltuinen en zwembaden.
  • Mario Park Almería: Op korte afstand van Almería vind je Mario Park. Roquetas de Mar is populair voor zonvakanties, met ook een groot, mooi waterpark om in af te koelen. Je kunt hier veel glijbanen, jacuzzi’s en zwembaden verwachten.


Als je op zoek bent naar een leuke uitstap, biedt Andalusië veel leuke pretparken, dierentuinen en andere uitjes voor bezoekers van alle leeftijden. Ben je tijdens je rondreis of andere vakantie in Andalusië in de buurt van één van deze uitjes? Dan is het zeker de moeite waard om hier een dagje heen te gaan. Zo kun je zorgen voor wat afwisseling tijdens je vakantie.