Guadix .

Guadix is een gemeente en dorp in de Spaanse provincie Granada. Er wonen in deze gemeente slechts 19.000 mensen en het dorp zelf is ook klein. Guadix ligt ongeveer 30 minuten rijden van de kust af tussen de bergen. Het dorp heeft dus een prachtige ligging en mooie omgeving waar je doorheen kunt rijden. In de stad heb je een aantal bezienswaardigheden, waaronder de mooie kathedraal.

De plaats Guadix staat echter vooral bekend om de vele grotwoningen. In de omgeving zijn er hiervan zo’n 2.000 te vinden. Deze grotwoningen worden nog steeds gebruikt en je kunt hier ook overnachten. De huisjes hebben een kenmerkende witte kleur, die je veel ziet in Andalusië. Verder heb je in de buurt van Guadix nog prachtige natuurparken die je kunt ontdekken, waaronder de Sierra Nevada.

Alle bezienswaardigheden Guadix

Guadix Hotels

Het grottendorp Guadix is niet groot en het is hier veel minder druk dan in de grote plaatsen van Andalusië, zoals Sevilla en Málaga. Het is een knus, gezellig dorp waar je kunt blijven slapen in één van de grotwoningen. Het dorp Guadix is erg oud en is gesticht door Julius Caesar in de eerste eeuw. Na de invasie van de Moren werd het een belangrijke plaats voor de bezetters. Na de Reconquista werden de grotten nog verder uitgebreid, door de Moren die probeerden te schuilen en vluchten.

In Guadix is er nog meer te zien dan alleen de grotten. Zo vind je hier een groot Gotisch kathedraal uit de zestiende eeuw en een groot Moors fort (ook wel Alcazaba genoemd) met een mooi uitzicht over de omgeving. Guadix heeft verder ook leuke museums om te bezoeken. Het grottenmuseum, waar je meer uitleg krijgt over de grotwoningen en de geschiedenis hiervan en een pottenbakkersmuseum.

Plaza de la Constitución is ook een bijzondere plek. Het dorp is namelijk gebouwd om dit historische, centrale plein. Je vindt hier veel leuke tentjes waar je kunt gaan eten en drinken. Een perfecte plek dus om even uit te rusten na een dag bezienswaardigheden bekijken.

Het weer in Guadix

Bekijk aanbiedingen voor Guadix
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 419 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 525 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9.4
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 274 vakanties beschikbaar.
8.9
4.5/5

Kathedraal van Guadix

Het meest bijzondere bouwwerk van Guadix is de grote kathedraal. Naast de grotten is dit de leukste bezienswaardigheid van het dorp. Het gebouw komt uit de 16e eeuw en ziet er erg imposant uit. Je kunt ook binnen in het kathedraal kijken en hierbij vind je ook nog een apart museum.

Grotwoningen en grottenmuseum

Guadix staat vooral bekend om de grotstelsels en de grotwoningen. Als je in deze stad bent, is het dus vooral leuk om deze woningen te bekijken. Het grottenmuseum heeft meer uitleg en context over deze grotten. Ben je in Guadix tijdens een rondreis? Dan is het leuk om hier een nachtje te blijven slapen in één van deze grotwoningen.

Plaza de la Constitución

Het grote Plaza de la Constitución is het centrum van Guadix. Aan dit plein vind je veel leuke restaurants, cafés en winkeltjes. Het is dus een erg leuke plek om tussen de middag of aan het eind van de dag even een hapje te eten. Je kunt hier ook veel oude, klassieke herenhuizen bekijken. Vanaf het plein heb je ook snel toegang tot de hoofdstraat van Guadix.