Sierra Nevada

Denk je aan Andalusië? Dan denk je ongetwijfeld direct aan zon, zee en strand. Dat is inderdaad de associatie die veel mensen met Andalusië hebben. Logisch ook, aangezien Andalusië in Spanje én direct aan de Middellandse Zee en Atlantische Oceaan ligt. Wist je dat Andalusië ook bekend staat om zijn prachtige landschappen? Het gebied heeft namelijk grote natuurparken, met ook veel gebergtes.

Wat echter heel uniek is, is dat je in Andalusië ook kunt skiën. Daarvoor moet je naar het gebergte Sierra Nevada toe gaan. Dit gebergte ligt ook in Andalusië en is een complete tegenpool van de stranden. Op de stranden is het vooral relaxen, terwijl je in deze bergketens actief kunt zijn. Je kunt hier onder meer skiën, maar ook prachtige hiking- en wandeltochten maken.

Bekijk direct het aanbod naar Andalusië

Tui
TUI
Op dit moment zijn er 151 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 319 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5
Corendon
Op dit moment zijn er 47 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 45 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 27 vakanties beschikbaar.
9,1
4.5/5
Logo De Vakantiediscounter
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 447 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 86 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 24 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5

Sierra Nevada bezienswaardigheden

De Sierra Nevada kun je zien als een groot gebied met daarin onder meer de hoge bergen. In dit gebied is echter ook een groot nationaal park te vinden. In dit natuurpark leven onder meer berggeiten, dassen, everzwijnen en koningsarenden. In dit gebied leven naar schatting ruim 60 verschillende soorten vogels.

Ook kun je in dit natuurgebied meer dan 2100 soorten planten aantreffen. Dit gebied leent zich uitstekend voor natuur- en wandelliefhebbers. Je maakt in dit nationale park prachtige wandelingen, waarbij je van de flora en fauna genieten. Deze wandelingen zijn overigens veelal uitdagend, aangezien de bergenpartij van de Sierra Nevada vrij heftig is.

Iets wat ook erg leuk is, is de regio Alpujarras. Vanuit deze regio geniet je van prachtige uitzichten over de groene heuvels van de Sierra Nevada. In de dorpjes in deze regio zelf is het ook genieten; met alle dank aan de witte huisjes en de serene rust. Breng zeker een bezoek aan de dorpjes Capileira, Bubión en Pampaneira. Dit zijn wat ons betreft de mooiste dorpjes in/bij de Sierra Nevada.

Wat de exacte Sierra Nevada bezienswaardigheden zijn, is vooral afhankelijk van het seizoen. Ga je in de periode van december tot april naar Sierra Nevada toe? Dan kun je in dit gebied naar hartenlust skiën. Ga je in de periode van mei tot november naar dit gebied toe? Dan kun je prachtige wandeltochten maken én genieten van de milde temperaturen.

Hoogste berg van Sierra Nevada

De Sierra Nevada is een flinke bergketen met meer dan zestien hoge bergtoppen. Al deze bergtoppen hebben een hoogte van minimaal 3000 meter. Er is één bergtop die hier met kop en schouders boven uitsteekt: Mulhacén. Deze berg heeft een hoogte van maar liefst 3482 meter boven de zeespiegel.

Leuk detail: dit is ook direct één van de hoogste bergtoppen van heel Spanje. Alleen op Tenerife is een berg te vinden die nóg hoger is.

Sierra Nevada bezoeken

Bij Andalusië leg je waarschijnlijk direct de link met zon, zee en strand. Dat deze regio echter veel meer te bieden heeft, blijkt duidelijk uit de Sierra Nevada. Dit bergachtige gebied is uniek, is een lust voor het oog en is het bezoeken meer dan waard.

Om dit gebied te bezoeken, kun je het beste een huurauto regelen. Vanuit bijvoorbeeld Granada rij je vervolgens naar de Sierra Nevada toe. Je kunt echter ook kiezen voor een georganiseerde dagtocht. Nadeel hiervan is dat je de hele dag kwijt bent aan het bezoeken van Sierra Nevada. Als je de beschikking over je eigen huurauto hebt, plan je je dag volledig naar eigen wens in.

Wil je Sierra Nevada in de winterperiode bezoeken? Hou dan goed rekening met de winterse omstandigheden. De huurauto’s worden hier door de verhuurders al op aangepast, maar de auto moet bijvoorbeeld echt winterbanden hebben. Aangezien het in deze regio behoorlijk hard kan sneeuwen, zou je je reis echt goed voor moeten bereiden.

Sierra Nevada skiën / sneeuw

Spanjaarden die dol op skiën zijn, trekken elk jaar naar de Sierra Nevada heen. Onder meer de gemeentes Monachil, Borreguiles en Pradollano verwelkomen jaarlijks duizenden toeristen. Deze toeristen komen met maar één doel naar deze plekken toe: te genieten van de skipistes in de Sierra Nevada.

Het genieten op de skipistes is absoluut mogelijk. In de Sierra Nevada is namelijk voor maar liefst 85 kilometer aan pistes te vinden. Als je een hele dag gaat skiën, zit je in deze regio dus absoluut goed.

Wil je zelf ook graag skiën in Andalusië? Dan is het advies om tussen december en april naar Sierra Nevada toe te gaan. In die periode is de kans op sneeuw vrij groot, met alle dank aan het unieke klimaat. Stap je vervolgens in de auto en rij je 2 uurtjes? Dan sta je alweer aan de kustlijn van Andalusië. Echt een unieke combinatie van sneeuw en zon.