Ontdek Ronda met deze 10 prachtige foto’s

Ronda is één van de mooiste plaatsen in Zuid-Spanje. De stad ligt hoog in een bergachtig gebied, dicht bij het park Sierra de las Nievas. Ronda is in tweeën gesplitst door de Guadalevin rivier, waardoor er een diepe kloof is ontstaan. De twee delen van de stad zijn verbonden met bruggen, die zich hoog boven de kloof bevinden. Door de bijzondere ligging ziet Ronda er van buitenaf prachtig uit. De stad is ook omringd door gebergtes en mooie natuur. Ontdek het Andalusische Ronda in dit artikel, aan de hand van 10 indrukwekkende foto’s.

1. De ligging van Ronda

Deze foto laat goed zien hoe prachtig Ronda is. Ver boven op de rotsen vind je deze bijzondere plaats, op ongeveer 750 meter boven de zeespiegel. De twee delen van de stad zijn verbonden met drie bruggen, Puente Romano, Puente Viejo en Puente Nuevo. Onderaan de kloof ligt de Guadalevin rivier. Om de heuvels van de stad vind je mooie natuur en gebergtes.

2. Balcón del Coño

Omdat Ronda zo hoog op de rotsen ligt, heb je vanaf hier natuurlijk ook een prachtig uitzicht over de omliggende vlaktes. In de verte kun je de hoge bergen zien liggen. Eén van de beste uitkijkpunten van Ronda is Balcón del Coño. Neem vooral je camera mee als je Ronda gaat bezoeken, want hier kun jij ook je eigen prachtige foto’s maken.

3. Daken van Ronda

Net als veel andere dorpen en steden in Andalusië, heeft Ronda veel kenmerkende witte huisjes. Dit is logisch, want het kan erg warm worden in het zuiden van Spanje. Andalusië is zelfs de warmste regio van Europa. De witte muren van de huizen weerkaatsen de zon, waardoor het een stuk koeler blijft. Plaatsen in Andalusië hebben een mooie uitstraling, met de witte huisjes op de heuvels.

4. Wakende leeuw

Bij de Casa del Rey Moro, het Huis van de Moorse koning, vind je dit beeld van een wakende leeuw. Casa del Rey Moro is één van de mooiste bezienswaardigheden in Ronda. Het huis bleek echter niet van een Moorse koning te zijn, dit is een misvatting. Toch is dit indrukwekkende huis zeker de moeite waard om te bezoeken. Je hebt hier de hangende tuinen, maar ook een lange trap die naar beneden loopt, naar de rivier.

5. Plaza de Toros

Net als veel andere steden in Andalusië, heeft Ronda een eigen stierenvechtarena. De arena in Ronda is met een diameter van 66 zelfs de grootste van de wereld. Bij de arena heb je ook een museum, Museo Taurino, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van het stierenvechten. Reis je in september? Dan is er een kans dat je een gevecht kunt bezoeken. Er worden tegenwoordig nog maar vier gevechten per jaar gehouden in Ronda.

6. Sant Medir festival

Op deze foto zie je versieringen voor de viering van het Sant Medir festival. Dit feest wordt ieder jaar gevierd op 3 maart, op veel plekken in Spanje. De feestdag is vooral bekend in Barcelona. Ook in Ronda vieren ze dit feest, met een optocht door de straten. Tijdens de feestdag wordt de heilige Sant Medir herdacht en zijn leven gevierd.

7. Stadspoorten van Ronda

De oude stadspoorten van Ronda staan nog stevig, met weinig schade. Ronda is gebouwd op de hoge rotsen, omdat de stad hierdoor moeilijk te veroveren was. In het verleden was dit natuurlijk erg belangrijk. Vanaf de rotsen kun je vijanden ook van ver aan zien komen. Een ideale stad als het gaat om de verdediging.

8. Plaza del Socorro

Ronda is een wat kleinere plaats, met slechts 35.000 inwonders. Het is hier daarom vaak wat minder druk is dan in de grote, massale steden van Andalusië zoals Málaga, Sevilla en Granada. Plaza del Socorro is een gezellig pleintje in het nieuwe gedeelte van de stad. Je vind hier onder andere leuke restaurants en cafés. Dit plein is vaak wat rustiger dan het historische centrum van Ronda.

9. Mountainbiken

Naast de stranden, historie, prachtige plaatsen en bezienswaardigheden, staat Andalusië ook bekend om zijn mooie, veelzijdige landschappen. Je hebt in Andalusië grote bossen, uitgestrekte vlaktes, hoge gebergtes met sneeuw, lange rivieren en zelfs een kleine woestijn. Andalusië is daarom ook erg geschikt voor sportieve vakanties. Je hebt veel prachtige fiets- en wandelroutes, zeker ook in de buurt van deze stad. Ronda ligt namelijk dicht bij het natuurpark Sierra de las Nievas.

10. Ronda aan de klifrand

Om af te sluiten, hebben we nog een extra foto van buiten de stad. De ligging van Ronda is natuurlijk erg bijzonder en daar kunnen wij geen genoeg van krijgen. De steile rotsen, de diepe kloof, de prachtige natuur en de witte huisjes. Ronda is een sprookjesachtige stad, met oude gebouwen en mooie architectuur. Als je een rondreis maakt door Andalusië, mag Ronda zeker niet ontbreken.