Wat kun je allemaal doen in de buurt van Sevilla?

Eén van de meest bezochte plaatsen van Zuid-Spanje, is natuurlijk de bekende stad Sevilla. Sevilla is de hoofdstad van Andalusië. Deze prachtige, oude stad, is één van de absolute hoogtepunten van de regio. Sevilla kent een aantal bijzondere bezienswaardigheden, waaronder het koninklijk paleis Alcazar, de kathedraal en de Giralda toren. Plaza de España is ook één van de mooiste pleinen van heel Europa. Niet zo gek dus ook, dat veel mensen hun vakantie of rondreis door Andalusië plannen rondom Sevilla.

Vakanties in Sevilla

Sevilla ligt in het westen van Andalusië, ongeveer een uur rijden van de kust. De stad ligt wat verder in het binnenland, maar niet zo ver als bijvoorbeeld Córdoba en de plaatsen Jaén en Úbeda. In de buurt van Sevilla zijn nog veel meer mooie plaatsen, activiteiten en bezienswaardigheden. Daarom is het erg leuk om een rondreis te plannen in de buurt van Sevilla. Ben je een week op stedentrip in Sevilla? Dan kun je er ook voor kiezen om een dagje een auto te huren. Je kunt dan ook wat plaatsen in de buurt gaan ontdekken.

Plaatsen in de buurt

In de buurt van Sevilla kun je veel andere leuke plaatsen vinden. Heb je zin om een dagje naar het strand te gaan? Dan kun je met een uurtje rijden in Huelva zijn. Deze plaats is wat minder toeristisch, maar er is genoeg te doen. De stranden en omliggende natuur is zeker de moeite waard.

Een uur rijden vanaf Sevilla vind je ook de plaatsen El Rocío en Jerez de la Frontera. Een bezoek aan Jerez de la Frontera, kun je ook goed combineren met de kustplaats Cádiz. Je hebt hier mooie stranden, maar het centrum van de stad is ook erg leuk. Je kunt hier aan het eind van de dag een heerlijk hapje eten. De stad heeft ook een aantal mooie bezienswaardigheden, zoals de haven en de kathedraal.

Vind je het niet erg om wat verder te rijden? Dan kun je er ook voor kiezen om een dagje naar Granada of Córdoba te gaan. Deze steden zijn net als Sevilla erg indrukwekkend. Granada is een stuk langer rijden, namelijk 2,5 uur, maar Granada is wel één van de hoogtepunten van Andalusië. Hier vind je ook het bekende paleis Alhambra.

Natuur van Andalusië

Voor de natuurliefhebbers valt er ook genoeg te beleven in de buurt van Sevilla. Binnen een uurtje rijden van de stad vind je het Nationaal park Doñana. Dit is een groot, beschermd natuurgebied, waar je prachtige wandelingen kunt maken. Naast wandelroutes, zijn er ook verschillende fietsroutes die je kunt volgen. Begeleide tours met een gids zijn ook mogelijk. In dit park kun je de prachtige, diverse natuur van Andalusië ontdekken.

Ten noorden van Sevilla ligt ook het Sierra Norte. Dit natuurpark is ook prachtig en herbergt meerdere leuke dorpen. Ook hier heb je geweldige wandelroutes. Reis je in de zomer naar Sevilla? Dan moet je wel oppassen voor het weer. Het kan namelijk erg warm worden in het zuiden van Spanje, zeker in het binnenland. Voor actieve vakanties is het daarom beter om in het voor- of najaar te reizen.