Andalusië ontdekken vanuit Nerja

Ben je van plan een vakantie te boeken in Zuid-Spanje? Dan zijn er genoeg plaatsen waar je kunt verblijven. Andalusië is erg groot, waardoor je niet alles kunt zien in een paar weken. Daarom is het slim om een keuze te maken en een deel van dit gebied te selecteren voor je rondreis.

Een geschikte plaats om te verblijven, is het gebied ten oosten van Málaga. Vanaf hier kun je veel steden en dorpen zien en er zitten ook een aantal mooie natuurparken. Meer over dit gebied lees je hieronder.

Leuke steden en dorpen

Andalusië heeft in totaal zes luchthavens. Eén hiervan kun je vinden in Málaga, dat aan de kust ligt in het midden van Andalusië. Als je vanaf hier naar het oosten reist, heb je veel leuke plaatsen aan de kust. Eén hiervan is Nerja, wat een erg leuke plaats is. Vanaf hier kun je gemakkelijk de buurt verkennen. Grote steden als Málaga en het prachtige Granada zijn vanaf hier maar een uurtje met de auto.

Vanaf hier kun je niet alleen gemakkelijk naar de grote steden rijden. In de buurt zijn ook veel leuke, kleinere plaatsen. Boven Nerja, op een kwartiertje rijden, vind je het prachtige dorpje Frigiliana. Dit dorp is meerdere jaren uitgeroepen tot het mooiste dorp van Spanje. Zeker de moeite waard om even te stoppen dus. In de buurt heb je nog meer bekende witte dorpjes, maar ook leuke middelgrote plaatsen zoals Torrox. Als je na een lange dag terugkeert in Nerja, kun je hier daarna weer lekker tot rust komen aan het water. Nerja is daarom een erg geschikte locatie om je reis vanuit te plannen.

Natuur van Andalusië

Nerja ligt tegen een groot natuurpark aan, genaamd Sierras de Tejeda, Almijara en Alhama. Voor de natuurliefhebber of de sportieve vakantieganger, valt er in de buurt dus ook genoeg te beleven. Als je een dag of twee afreist naar Granada, vind je hier ook nog een natuurreservaat, met hieronder het enorme Sierra Nevada gebergte.

In alle bovengenoemde gebieden kun je erg goed fietsen en wandelen. Let wel op, want in de zomer kan het erg warm weer worden in Zuid-Spanje. Daarom kan het voor sommige mensen beter zijn om een vakantie te boeken in het voorjaar of najaar. Het is dan alsnog mooi weer in Andalusië, vaak rond de twintig graden. Het is dan niet zo extreem warm als in de zomers.