Blijf actief met een sportieve vakantie in Zuid-Spanje

Het zuiden van Spanje is vooral populair voor zonvakanties in Málaga en Marbella, langere rondreizen of stedentrips naar de bekende plaatsen zoals Córdoba, Sevilla en Granada. Maar Andalusië heeft nog veel meer te bieden dan dit. Wist je bijvoorbeeld dat je in Andalusië ook goed terecht kunt voor sportieve vakanties? Kun jij niet lang stilzitten en wil je graag een actieve vakantie boeken? Of wil je een keer iets anders dan een vakantie aan het strand of zwembad? Dan is een sportieve vakantie een leuk idee.                                    

Sportieve vakanties

Andalusië staat bekend om de prachtige steden, stranden, diverse geschiedenis en de mooie witte dorpen. Maar Andalusië heeft ook hele mooie natuur om te ontdekken. De regio heeft veel verschillende landschappen, bomen, planten en dieren. Zo heb je grote gebergtes als de Sierra Nevada, een kleine woestijn in de buurt van Almería en verschillende leuke natuurparken. Sierras de Cazorla, Segura y Las Villas is het grootste beschermde natuurgebied van Spanje. Je vind hier prachtige flora en fauna. Doñana is een lager gebied, met veel water, bos en duinen. El Torcal de Antequera is zeker ook de moeite waard. Je vind hier hele aparte en unieke rotsen.

Kortom, Andalusië heeft hele diverse en interessante natuur. Je vind hier dus ook hele veel mooie routes om te wandelen, fietsen of wielrennen. In de natuur van Andalusië kun je verder ook nog bergbeklimmen, kajakken, paragliden en kanoën. In de bergen langs de rivieren kun je ook leuk canyoningen. Veel leuke en avontuurlijke activiteiten dus, voor zowel jong en oud.

Water- en wintersport

In Andalusië kan het (zeker in de zomer) enorm warm worden. Door de hoge gebergtes is het echter ook gewoon mogelijk om te skiën of snowboarden. Wintersportvakanties kun je ook boeken in Andalusië. Ben je op rondreis? Dan kun je ook een paar dagen gaan wintersporten en daarna je reis weer vervolgen. Vooral Sierra Nevada is erg geschikt voor wintersport.

Zit je aan de kust van Andalusië, aan de Costa del Sol of andere bekende stranden? Dan zijn er ook veel plekken waar je kunt watersporten. Nerja, Torre del Mar en Almería bijvoorbeeld. Maar vooral Tarifa is een populaire bestemming onder de ervaren watersporters. Wakeboarden, motorboten, snorkelen, surfen, wind- of kitesurfen, alle watersporten kun je beoefenen in aan de kust van Andalusië. Bepaalde watersporten die eerder genoemd zijn, zoals kanoën, zijn mogelijk in één van de rivieren. De grootste hiervan is de Guadalquivir rivier.

Houd jij van avontuur en wil je een actieve vakantie boeken? Dan is Andalusië een hele leuke regio voor jou. Je kunt hier enorm veel zien en doen, waaronder veel leuke activiteiten en sporten.